Jump to content

Ősszel a gyümölcsök dekorálnak helyettünk

2014. 09. 07. 23:42

Az őszi, simogató napsugarak által érlelt gyümölcsök zamatos ízük mellett varázslatos színvilágú megjelenésükkel válnak kedvenc portékává, amikor a nyüzsgő piacra vagy a zöldségeshez betérünk. Nincs titok, küllemük ideális a konyhai dekoráláshoz, étkezőasztal díszítéséhez.

Megfigyeltétek, hogy az őszi színek milyen varázslatosan érettek? Ahogy szaladnak a hónapok, s belépünk az „emberekbe”, mintha ugyanezzel a lendülettel mondanánk búcsút a friss és üde színeknek. A nappalok rövidülése még kevésbé érzékelhető, eszünkbe sem jut a csizma és a sál, mégis a mélyebb tónusú göncök után nyúlunk ösztönösen.

Terítéskor már nem a nyári terítőt, a rikító mintákat keressük. Mintha bölcsülne a színérzékelésünk. Kezdetben csak azt vesszük észre, hogy vágyunk a gyümölcsök, magok iránt. Egyre többet hagyunk az asztalon, bővelkedhet a gyümölcskosár.

Megtelik a melegszürke és barna, burgundi, fakósárga, kopottas zöld egymással azonnal harmóniát alkotó árnyalatival. A gyümölcsöket vaskosabb héjuk megóvja a gyors romlástól. Alkothatunk kis kompozíciót. Nem szükséges mindenáron a hűtőbe tennünk, jól megfér az asztalon.

Kerülhet fa vagy fém tartóba, fonott vagy fémkosárba, pusztán egy tányérra. Csak tegyük szem elé, gyönyörködjünk benne. Változtassunk minden héten, váltogassuk a dekorációs alapanyagokat, tálakat, töltsük meg otthonunkat a meleg tónusokkal.

(fotó: countryliving.com, pinteerst.com, weddingelation.com)