Jump to content

Tapétát a polcra!

2014. 07. 22. 10:59

Mit kezdhetünk a maradék tapétával? Összehozhatjuk polccal vagy ládával, a szekrény hátával, a fiók belsejével és hosszú házasságra kényszeríthetjük kedvelt bútordarabjainkat és mintáinkat.

Könnyen újjávarázsolhatjuk a lebegőpolcot a környezethez passzoló, ízlésünknek tetsző tapétával. Ragaszthatjuk az egész felületre, alkalmazhatunk markáns, a háttértől eltérő vagy azzal éppen egységet alkotó mintavilágot.

Helyezhetjük pusztán a rakodófelületre a kívánt tapétadarabot. Avagy megközelíthetjük éppen fordítva, helyezzük bátran az alsó részre. Különösen jól mutat, ha a magasabbra helyezzük a polcokat. Alulról nézve látványos elem a helyiség falán. Akár az alkalmazott minták színvilágával összehozhatjuk a rákerülő könyvek borítójának színét.

Meghökkentő hatást érhetünk el, ha lebegőpolcot alkalmazva a falon használt tapétát a mintafolytonosságot követve ragasztjuk a polc minden látható felületére. Erősíthetjük a látványt, ha a képen látható enteriőrrészlethez hasonlóan a minták színeivel játszadozunk, azokat viselő lakberendezési tárgyakat, csecsebecséket, könyvet helyezünk a polcra.

Használjunk különböző méretű ládát és alakítsunk ki belőlük szépen megkomponált, egyedi polcrendszert. A páratlan falibútor különlegessé válik az eltérő mintájú, színvilágú, ám egymással szépen harmonizáló tapéta hátlappal. Vágjuk méretre, tapétaragasztóval fixáljuk az egyes ládák alsó részére. Érdemes a kompozíciót papíron megtervezni, a földön, még fektetve kipróbálni, majd a falra rögzíteni.

Új belsővel büszkélkedhet bármely ruhásszekrény vagy vitrines tálaló, polcos szekrény a megfelelő tapéta felragasztásával.

Hasonlóképpen feldobja a mintás tapéta a fiókbelsőt.

Amit javaslunk, kifejezetten akkor mutat jól, ha a tapéta legalább egyik színe visszaköszön a felhasznált bútoron vagy a falfelületen.

Jó munkát kívánunk!

(fotók: solebich.de, isuwannee.com, 10kblessingsfengshui.typepad.com, diy-enthusiasts.com, housetohome.co.uk, homedoo.com, decoratingfiles.com)