Jump to content

Koncert és bútor

2014. 07. 09. 13:15

A tárgykultúrára nyitott, a nagybetűs bútorok és az otthonteremtés, lakberendezés kedvelői, netán művelői legalább annyira szeretnek kreatív, impulzusokkal teli világukban szárnyalni, mint a hasonlóképp nem hétköznapi alkotók, művészek, zenészek között sertepertélni.

(fotó: 2011.mmf.com.au)

Hát nem cool? Mintha a TV előtt ülnénk, otthon a kanapén és néznénk kedvenc előadónk koncertjét. Csak épp itt átjárja bőrünket minden taktus, karnyújtásnyira a rajongók, távolabb a fanatikusok tábora, érezni a természetet minden előnyével és hátrányával. Lehetőség a tökéletes pillanatokra.

Mindannyian megérdemeljük a fesztiválhangulatot, a nyüzsgő tömeget, a fröccsözést és adott estben csekély kényelmet, hogy két előadó fellépése között megpihentessük formás lábunkat. Mi más lehetne a téma éppen a Balaton Sound kezdetén, mint a fesztiválok hangulatához passzoló, hétköznapi hozzáállással talán nehezen befogadható, mégis megragadó szabadtéri bútorok mustrája.

A dekupázs, mint – többnyire – fa felületet díszítő kreatívhobbi technika rég túlmutat a levendula és napraforgó mintájú szalvéták rétegelt lemezből készült dobozra történő felvitelén. A fantázia szab határt az alkalmazott illusztrációnak, ami lehet kidobásra szánt képes magazin, menő mintájú tapéta is. Egy kis tisztogatás, esetleg csiszolás, a felület festése és már neki is állhatunk a dekupázsolásnak. Helyezzük a papírt a fára, majd ecsettel vigyük fel rá a ragasztót, jusson mindenhova. Az így elterülő és odaragadó papírt száradás után, a hosszabb és tartósabb élet reményében kenjük le lakkal.

(fotó: pinterest.com)

Mozgóárusok speciális terepe a fesztivál, szabadtéri program. Ezek a használt, majd festéssel felújított és kerekekkel ellátott szekrények csábító portékákat rejtettek egy holland fesztiválon. Mi sem egyszerűbb, mint elkészíteni a szezon előtt valami hasonlót, s már az egyedi árutartó hívhatja fel magára, majd a benne elhelyezett termékre a figyelmet.

(fotó: recyclart.org)

Babzsákok, óriási párnák a fesztiválok alapkellékei, ezúttal egy poznani esemény hangulatából.

(fotó: atelierstarzakstrebicki.pl)

Egy óriási, közel sem szokványos méretű lehetőség a relax órákra.

(fotó: freemagazine.fi)

A raklap témája, felhasználásának számos lehetősége már a könyökünkön jön ki. Itt térelválasztó-növénytartó és asztal formájában teremt hangulatos, csendesebb részt a fesztivál valamely zugában.

(fotó: bethere.co.nz)

A kényelmes fesztivállátogatóknak sem kell elkeseredniük, ha elég gyorsak, eltölthetnek a barátokkal pihe-puha közegben egy kis időt.

(fotó: casasugar.com)

Érezze mindenki jól magát, bármely fesztiválra is tér be a tomboló nyárban!