Jump to content

Húsvéti ajtódísz

2014. 04. 09. 10:50

A bejárati ajtó nem mellékes funkciója mellett kiváló alap a dekoráláshoz. Bánjunk csínján a lehetőséggel, de legyen hívogató, egyetlen szép koszorú hangulatossá tesz, szép a szemnek, intro otthonunkba.

A tavaszi nagytakarítás nem kerüli el a bejárati ajtó tisztítását, lehet teli vagy üvegezett, kis munkával és ráfordítással könnyen felfrissíthetjük otthonunk kezdetét. Gondoljuk át környezetét is, magát az ajtót ne torlaszoljuk el semmivel, zavaró lehet a folyosón, teraszon hagyott, oda nem illő vagy túlzásba vitt holmi. Egyik sem raktár, igyekezzünk más megoldást keresni a felgyülemlett dolgoknak.

Az ajtódísz készítése remek lehetőség az ünnepre való hangolódásra. A saját alkotás örömet okoz, adott esetben még túl sok kiadással sem jár. Ha nem dobtad ki az adventi koszorú alapját máris nekiállhatsz. Gyűjts néhány ágat az erdőből, kérj a szomszédtól vagy nyisszants le a kerti bokrokról, keress mohát. Alkoss kisebb csokrokat vegyesen, majd dróttal erősítsd az alapra. Díszítheted otthonod hangulatának, stílusodnak megfelelő színű tojásokkal, amely ragasztással illeszthető. Egy ízig vérig DIY rendelkezik ragasztópisztollyal, amelynek segítségével a rögzítés biztos eredménnyel bír, vagy használj erős, gyorsan száradó folyékony ragasztót. Kreatívhobbi vagy kézimunka üzletben választhatsz hozzá megfelelő dísz-szalagot a masnihoz, ugyanitt találsz tojásalapot (polisztirol vagy műanyag). Kifújható, fecskendővel kiszívható eredeti tojás beltartalma (készítsd belőle tojásrántottát, pl. ilyet), festhető és szépíthető vele a koszorú.

Nyuszi kedvelőknek ajánlott forma, könnyen hajlítható ágakból, masnival.

DIY koszorúkészítőknek fonaltojásokból, színesen.

Vesszők, ágak és nyúl forma bevonásával.

Jó készülődést!

 

(fotó: theseasonalbarn.co.uk, etsy.com, thehometome.wordpress.com, theprudentpatron.com, stagetecture.com, pinterest.com)