Jump to content

De jó lenne egy háztartási helyiség!

2014. 04. 07. 10:05

A tavaszról a virágba boruló fák, a fészket rakó madarak és az éledező természet mellett nekünk, háziasszonyoknak eszünkbe jut az elkerülhetetlen tavaszi nagytakarítás is. Akár segítséggel, akár egyedül esünk túl a rituálén, megkönnyítené a helyzetet egy mindent elnyelő, különálló háztartási helyiség.

Minden egyes évben elhatározom, hogy nem hagyom az utolsó pillanatra, reménykedve a húsvét előtti nyugodt napokban, amikor már csak a dekorálással, tojásfestéssel foglalkozunk. Aztán persze ez nem jön össze, és még húsvét hetén is ablakot pucolok, suvickolom a nappalit, és válogatom a téli holmikat. Noha az adott pillanatban nem rajongok a házimunkáért, mégis valamiféle megtisztuláson esem át magam is, mintha a természet ritmusával lenne összhangban ez a nagy tavaszi takarítós mizéria.

Sokunk életét megkönnyítené, ha lenne egy külön kis helyiség, ahol ajtó mögé kerülhetne a takarítás-mosás-szárítás-vasalás ördögi körének, mi tagadás méretes eszközparkja. A nagy magyar valóság, mondhatni háztartási helyiség szegény. Talán ismerős a helyzet a fürdőszoba sarkába állított, vödörből kilógó nyéllel, a gardróbban kanyargó porszívócsővel, és a mosogató alatt gyűjtött tisztítószerekkel.

Próbáljunk kiszakítani otthonunkból legalább egy kis sarkot, tegyük oda a mindent elrejtő haverunkat, a háztartási szekrényt. Az utálatos eszközök idétlen alakja nem könnyíti meg azok elhelyezését, keressünk olyan tárolót, amelyben jól elfér minden, és praktikus megoldások, tárolási ötletek könnyen hozzáférhetővé és eltehetővé teszik a takarítás tárgyi világát, gyorsabbá a napi rutint.

A tavaszi nagytakarítás idén sem marad el, álljunk bele mihamarabb, készüljünk friss otthonnal a húsvéti ünnepekre.

(fotó: ohua88.com www.housetohome.co.uk)