Jump to content

Hétvégén megérinthetem álomkonyhám szereplőit

2014. 02. 27. 09:55

Péntektől vasárnapig látogatható a lakberendezéssel, otthonteremtéssel kapcsolatos kiállítások tavaszváró nyitánya, a Konyhakiállítás.

5 évvel ezelőtt kezdődött, a konyhaplatform résztvevői gondoltak egyet és megalkották saját tematikus kiállításukat. Akkori látogatásom némi csalódással kezdődött, többre számítottam. Az első kör után, ami kb. 10 percig tartott, azon tanakodtam, lelépjek-e. Aztán megpillantottam az álomkonyhámba szánt főszereplőt, a majd megszólaló retró hűtőt. S onnantól érdekessé kezdett válni ottlétem. Mint szakmabéli kötelesség is végignézni. Retró, modern, minimál vagy country. Mindegy is, bármit megtalálhat itt az ember. Az enteriőrök igen válozatosak. Némelyik azonnal fogyasztható és találunk itt meghökkentőt. Nem tagadom, volt amikor azt éreztem, mindjárt jönnek az ufók is.

Azt ajánljuk, térj be, s kóstold végig az étlapot, Marmalade módra:

előételek

Kezdésnek, úgymond bemelegítésnek ajánljuk a dolgok könnyebbik felét. Tekintsük meg gyorsan a konyhafelszereléseket, a sütés, főzés eszközeit, amelyek másodlagosnak vélhetők, mégis fontosak. Mazsolázzunk a terítésben résztvevő nélkülözhetetlen tálak, étkészletek, evőeszközök és poharak között. S ami mindezt finomsággal megtűzdeli, a konyhai textíliák, asztaldekorok.


leves

Ízleljük hosszabban a következő fogást. Aki már egyszer is bosszankodott egy szolid minőségű konyhagép használata közben, megérti mire gondolok. Ezek a rangosabb eszközök konyhai életünk megszépítői, legjobb barátaink. Kisgépek és nagyobbak, amelyek lehetnek szabadon állók, beépíthetők. Találkozunk hűtővel, mosogatógéppel, tűzhellyel, főzőlappal és sütővel, páraelszívóval, s a borok szerelmese se keseredjen el, a kiállításon még borhűtőt, bortemperálót is talál.


 

főétel

A legizgalmasabb fogás. Nézzünk be a konyhastúdiók professzionálisan kialakított szigeteire, érintsük meg a mai trendek munkalapjait, a frontokat, figyeljük meg a szekrényen belüli tárolási lehetőségeket. Újszerű megoldások és nem mindennapi anyaghasználat teszi izgalmassá a látogatást. (nézzétek csak meg a corian-t, a betont… és a csodálatos fafurnérok, már nincs fenntartásom a használatukkal szemben) Ötletek, inspiráló terek, különleges megoldások, amelyeket ott személyesen megtapasztalva kell átélnünk, mindaz, amit katalógusban, online felületen láthattunk, életre kel. Nézzünk körül az étkező bútorok, tálalószekrények gyártói, forgalmazói körében is.


desszert

Legyen design torta a desszert: a design díjas fejlesztések, trendek, újdonsült formavilág, debütáló kollekciók, ami a fentieket átszövi. A bemutatótermek munkatársai kalauzolnak bennünket az újdonságok között, amelyek nemcsak megtekinthetők, használat közben ismerhetők meg.

S a hab a tortán: a számos interaktív program, ne hagyjátok ki. Az eszköz és tárgykultúra után megérdemeljük a szórakozást, találkozhatunk főzőiskolák, gasztroblogok szereplőivel, sztárséfekkel, a látványkonyhás bemutatókon egyszerű ötletekkel, titkos receptekkel, nagyszerű tippekkel.

A rendezvény 2014. február 28-március 2. között látogatható. Érdemes előzetesen regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon. Talán mákunk van, s megnyerjük a Nonoart felajánlását, a 2,5 millió Ft értékű konyhabútort. És még egy jó tanács, ne katalógust, inkább ötleteket, elérhetőséget gyűjtsetek. Aki kiállít, szívesen látja az érdeklődőket bemutatótermében, stúdiójában később is.

Az én álomkonyhám még mindig nem készült el. Ki tudja, mit hoz a jövő a hétvége után?!

(Fotók: prante.hu, facebook.com, Smeg, Konyhakiállítás)