Jump to content

Ombre a gasztronómia köré fonva

2014. 02. 23. 08:00

A hippi hangulatú színátmenet használata végigsöpört a világon, büszkén viseljük bohókás hangulatunk mellé, mosolyra fakaszt tárgyainkat figyelve, nem úszta meg a gasztronómia sem és beköltözött a konyhába. Az alábbi összeállítással megmutatjuk, hogyan csatlakozhatsz az ombre hívők népes csapatához.

Lepd meg szeretteidet színes reggelivel! Süss palacsintát! Szükséged lesz tojásra…


Fotó: loveandwhimsyblog.com

... meg lisztre, csipetnyi sóra, tejre és szódára… de hát ki ne ismerné a palacsinta hozzávalóit, ám ezúttal tészta legyen jó sűrű. Öntsd 3-4-felé az elkészült tésztát, legyen egy normál adag, míg a többit színezd ételfestékkel (akár meggy- vagy céklalével) mindig egy kicsit nagyobb mennyiséget használva. Süsd meg, kicsit vastagabban, mint szoktad, majd helyezd egymásra, közé tehetsz túrókrémet, lekvárt.


Fotó: abeautifulmess.com

Az ebédhez díszíts egy tálat különböző színű paradicsomszeletekkel. Néhány csepp olivaolaj és kész is az előétel.


Fotó: marthastewart.com

Helyezhetünk a paradicsom mellé – már csak pár hét és indul az igazi tavaszi piacozás – egyéb friss zöldséget. Akár néhány eredendően ombre-t.


Fotó: kolibrikerteszet.hu

A főétel legyen somen tészta ombre módra. Főzd meg a tésztát 2-3 perc alatt, szedd ki a vízből, öblítsd le, majd adagonként helyezd egyik felét egy vörös borral töltött tálba 5 percre, úgy, hogy a másik fele kilóghat belőle. Míg pirosodik a tészta, közepes lángon melegítsd össze a hús- vagy zöldségleves levét a reszelt fokhagymával, a gyömbérrel, szójaszósszal és rizsecettel. Helyezd levescsészébe a tésztát, merd rá az ízesített levest, tetejét díszítsd vágott snidlinggel, szezámmaggal és pácolt gyömbérszeletekkel.

Személyenként:

somen tészta
1 bögre hús- vagy zöldségleves lé
1-1 teáskanál reszelt fokhagyma és reszelt vagy vékonyra szeletelt gyömbér
½ teáskanál szójaszósz
½ mokkáskanál rizsecet
díszítéshez snidling, szezám mag, pácolt gyömbér


Fotó: yumsugar.com

Jöhet a desszert: Készíts házi jégkrémet! Mi a joghurt és gyümölcspép összeállításra esküszünk, esetleg kis mézzel édesítve. Turmixold le a gyümölcsöt (epret, málnát, szedret, ribizlit, meggyet, barackot - szezonban friss, egyébként fagyasztott gyümölcsöt használj), amit nagyon szeretsz és adagold négyfelé. Töltsd meg az első adaggal a jégkrémformákat az ötödéig, a további adagokba keverj joghurtot, tálanként növelve a mennyiséget, s a világosodó színük alapján töltsd tovább a formákat legvégén a sima joghurttal befejezve. Tedd a mélyhűtőbe, 1 nap alatt kész a jégkrémnyalóka.


Fotó: popsiclerecipes.org

Macaron rajongók kedvében járunk ezzel a fotóval. Válogasd össze kedvenc színed árnyalataiban. Ha pedig otthon készíted, játszadozhatsz a masszához kevert ételfesték mennyiségével.


Fotó: pinterest.com

Profibbaknak egy időigényesebb torta. Használd bátran az ételfestéket a tészta és hab színezésére is. Igen, ahány réteg, annyi sütés, ezért eltart egy ideig, ám a végeredménnyel learathatsz minden babért.


Fotó: glorioustreats.com

Italként egy pohár bodza háziszörp, 2 csepp feketeribizli szörppel a tetején.


Fotó: pinterest.com

Használj stílusos kiegészítőket, tedd széppé a tálalást.


Fotó: foodandwine.com

Meguntad a fa tálalóeszközeidet? Légy bátor, ragadd meg az ecsetet és színezd őket.


Fotó: thelifeindesign.wordpress.com

Tedd izgalmassá az asztali futót. Hajtsd hosszában félbe a textilt, tekerd össze és mártsd bele a ruhafestékbe, majd mielőtt felszívná teljesen a színt az anyag, emeld ki. Ismételd meg egy árnyalattal sötétebb festéket keverve, ám ügyelve, hogy az első határvonalát ne érje el, így lesz szép a színátmenet, s lesz saját ombre futód.


Fotó: shopterrain.com

Forrás: sayyes.com