Jump to content

Lékúra ősszel? – 5 ok, amiért jót fog tenni!

2013. 11. 12. 12:00

Az őszi-téli időszak beköszöntével, sokkal nehezebb feladat a jókedv és az egészség megőrzése. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs és zöldséglevekkel töltheted fel, melyek amellett, hogy energiát adnak az esős szürke reggeleken, még a fogyásban is segítségedre lehetnek!

Vedd fel a harcot az őszi depresszió ellen homoktövis itallal

Ilyenkor ősszel a depresszió előbb-utóbb, mindenkit utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatodon sokat javíthatsz egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!

Fogyj észrevétlenül!

A különböző lékúrák, vagy egy öt napos fitness program, a fogyásban is segíthetnek. Az aszaltszilva-ital is nagyszerű lehet erre a célra, mivel sokáig fenntartja a gyomor telítettségérzetét, így szabályozza az étvágyadat. Igyál belőle reggel és este, ezzel megkönnyíti a nehéz ételek, napközben elfogyasztott nassolnivalók megemésztését.

Zöldbúzafű koktél

Már ősszel érdemes elkezdened felkészíteni szervezetedet a téli meghűléses időszakra vitaminokkal, nyomelemekkel. „A búzafűlében rengeteg olyan vitamin, enzim és fehérje található, mely energiával tölt fel, és erősíti immunrendszeredet. A zöldbúzafű koktélt naponta kis mennyiségben fogyaszd, lassan kortyolgatva. Ha erősítő, gyógyító kúrát szeretnél tartani kb. 1 decilitert ossz be a nap során”- árulta el Dr. Csomai Zita életmód tanácsadó.

Egy pohár energialöket reggelre

Ha egy igazán hatásos energia-forrást kellene mondani a zöldségek tárházában, valószínűleg a cékla kerülne a dobogó első fokára. „A bio céklalé különösen egészséges, ha szervezeted megtisztításáról van szó, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásodra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyassz el belőle egy nagy pohárral, ez segít, hogy jókedvvel és energiával indítsd a napot!”- árulta el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger életmód szakértője, aki azt is hozzátette, hogy a bio céklalé edzés előtt is csodákat művel, segítségével ugyanis látványosabb eredményt érhetsz el.

Egy jól bevált agyserkentő tipp

Nehéz munkanap előtt állsz, netán közeleg a vizsgaidőszak? Próbáld ki a bio piros szőlőlevet, mely frissítő, fiatalító hatásáról ismert. „Minden egyes korty igazi kincs a testednek, amellett, hogy segít a stressz leküzdésében, még kiváló agyserkentő hírében is áll a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően”- árulta el a szakértő.