Jump to content

3 zabpelyhes recept az ősz ízeivel

2013. 10. 03. 12:15

Zabpehely és tej az egyik legegyszerűbb reggeli, ami több szempontból is megüti az egészséges reggeli fogalmát. Akár este, akár reggel kívánjuk meg, bármikor pillanatok alatt elkészíthetjük. Most az őszi ízekre hangolódva mutatunk sütőtökös, almás és vörösáfonyás változatot.

A reggeli készülődés közepette, vagy egy fárasztó nap után is jól tud esni néhány finom falat, amihez ráadásul nem kell nagy előkészület, hosszas főzőcskézés, csupán egy kis keverés-kavarás. Hidegen vagy melegen is tálalható, a különféle ízesítésekről már nem is beszélve. Sok lehetőséget rejt magában a zabpehely-tej párosa, ami már magában is édeskés, így külön édesíteni nem feltétlenül szükséges. A tejet le is lehet cserélni joghurtra, ahogy épp kedvünk tartja. A szezon adta finom ízeket kihasználva jöjjön most 3 őszi finomság.

Kezdjük az alap recepttel.

Hozzávalók:

  • ½ csésze zabpehely
  • ½ csésze kókusztej

Lehet sima tejjel is készíteni, de vaníliás tejjel is nagyon finom. Annyi a teendő, hogy a tejet és a zabpelyhet össze kell keverni, majd lehet hozzá adni a különböző keverékeket. Ha melegen szeretnéd, vagy puhán a zabpelyhet, csak tedd mikróba 1-2 percre, (vigyázz, nehogy kifusson), és csak ezután keverd hozzá a különböző ízeket.

Sütőtökös zabpehely dióval

Az alap zabpehelyhez keverj 2 evőkanál sütőtökpürét, 1 evőkanál apróra vágott diót és ½ kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket.

 

Zabpehely vörösáfonyával, mandulával és étcsokoládéval

Az alap zabpehelyhez adj ¼ csésze aszalt vörösáfonyát, 1 evőkanál apróra vágott étcsokoládét és 1 evőkanál mandulát.

 

Fűszeres-almás zabpehely

Az alap zabpelyhet ízesítsd fél csésze fahéjas almaszósszal.