Jump to content

Öltöztessük fel a komódot! – 10 remek ötlet

2013. 09. 04. 11:45

A komód egy olyan praktikus és hasznos darab, amiben remekül tárolhatjuk ruháink, kisebb dolgaink. De nem csak a tartalmát érdemes időnkét szelektálni, frissíteni, megtehetjük ezt a külsejével is. Egy kis kipofozáshoz, átalakításhoz mutatunk ötleteket.

Ombre

Az ombre divatja nem csak a hajon és a ruhán mutat jól, még a szekrénynek is kifejezetten jól áll. Lágy színeket kapott ez az IKEA komód, aminek egy rózsaszín korall színskála az alapja.

via

Szivárvány

A gyermekszoba folyamatosan változik a kis lakó növekedésével, így a bútorok is rászorulnak néha egy kisebb változtatásra. Nem kell feltétlen új bútorban gondolkodni, lehet a pasztell, baba színű komódnak egy új, erőteljesebb színt adni. Jelen esetben a szivárvány színei jelennek meg a fiókokon.

via

Ragyogó arany

Elbűvölő, arany színben ragyogó komód kerekedett fehér és arany kombinációjából. A fogantyúkat lecserélhetjük réz alapúra vagy befesthetjük aranyra.

via

Útjelző táblák

Kifejezetten egyedi hangulatot áraszt ez a komód. Persze nem kell hozzá beszerezni a környék utcatábláit, hozzájuthatunk színesebb táblákhoz is. A fiók előlapjaira rögzítsük a régi útjelző táblákat, amire a lapos, fekete fogantyú egyszerű és jó választás.

via

Tengeri hangulat

Ez a gyönyörű komód a nyarat, a tengert, a sós levegőt, a napsütést idézi még a téli hidegben is.

via

Pop-art poszterrel

Egy jópofa poszter nem csak a falra kerülhet, hanem a komódot is dekorálhatjuk vele. Pontosan mérjük meg a fiókok előlapját, majd vágjuk a posztert a megfelelő méretre és decoupage ragasztóval rögzítsük.

via

Pasztell

Pasztell színeket kaptak a fiókok, fehéret a keret, a gombok pedig feketét. Így az összhatás kifejezetten vidámabb lett.

via

Eiffel-torony

Audrey Hepburn mondta Sabrinaként, hogy "Párizs mindig jó ötlet." Nem lehet kihagyni a komódok sorából ezt az egyszerű, ellenben vizuálisan igencsak érdekes megoldást, amire csupán egy matricát kell ragasztani. Persze lehet kézzel is festeni, akit nem korlátol a kézügyessége.

via

Fa motívum

Ismét egy IKEA komód, amire fekete filctollal faerezetet rajzoltak.

via

Színes palatábla

A palatábla festék nem csak feketében működik, ez a komód erre egy jó példa. Ha a fiókjait festjük be vele, akkor bárhogy rendezhetjük ruháinkat, krétával a fiókokra ráírva a tartalmát elkerülhetjük a felesleges huzogatást, keresgélést. Az unalmas fekete komód így igazán pirosban tündököl.

via