Jump to content

5 egyszerű ötlet torta dekorálásához

2013. 06. 04. 12:00

Díszíts úgy tortát, mint egy profi! Mutatunk néhány egyszerű tippet, amivel tényleg gyerekjáték lesz a torta dekorálása.

Nem kell cukrászati ismeretekkel rendelkezni és tortadekorálási tanfolyamot végezni ahhoz, hogy látványos legyen a végeredmény. Egyszerű ötletekkel és nem túl nagy időráfordítással is lehet csodaszép tortákat készíteni konyhánkban, csak tudni kell, hogy mivel, mit és hogyan lehet dekorálni. Magát a tortát külsőleg krémmel vagy tejszínhabbal kell bekenni, ez lealapozza a díszítési felületet, ami egyúttal elfedi a piskótát is, ráadásul egyenessé lehet vele kialakítani a torta felületét. Ahhoz, hogy a torta állvány mindeközben tiszta maradjon, még a torta külső bevonása előtt tegyünk sütőpapír csíkokat a torta alá-köré. A végén pedig csak annyi a dolgunk, hogy kihúzzuk.

 

Hullámok

Egyszerű minták egyszerű technikával flancos eszközök nélkül. 4 gyors módja annak, ha valami különlegesre vágynál, de már nincs túl sok időd hozzá. Elő a kanállal, villával vagy késsel, és jöhetnek a hullámok, csíkok...

 

Felhő

Kicsit időigényesebb, de ez is nagyon egyszerű módszer. Először is vonjuk be vékony rétegben krémmel a tortát. Vegyünk elő habzsákot és tetszőleges méretű kerek díszítőcsövet, attól függően, mekkora pontokat szeretnénk. Szükségük lesz még egy spatulára is. Először nyomjunk azonos méretű pöttyöket függőlegesen lefelé a torta oldalára, amit spatulával a képen látható módon lapítsunk szét. Ismételjük a pöttyözést, elkenést soronként addig, amíg az oldalát be nem fedjük. Jöhet körkörösen a torta teteje is, ha szeretnénk. Ehhez kívülről haladjunk a torta közepe felé, vagy azt akár bármi mással is díszíthetjük, például gyümölccsel, csokireszelékkel, stb.

 

Pöttyök, alakzatok és csíkok

A pöttyös tortához vegyünk két különböző méretű kerek díszítőcsövet, és először a nagyobb kerek csővel készítsünk pöttyöket, majd a kisebbel. Ha különleges formákat szeretnénk, akkor is a kerek nyomócső lesz a jó választás, amivel szabálytalan alakzatokat rajzolhatunk körbe a torta oldalára. Ha pedig nincs habzsák szettünk, akkor sem kell egyből boltba rohannunk és vásárolnunk. Íme szintén egy jó ötlet, amihez csupán egy keskeny spatula szükséges. Ehhez a torta bevonásakor az oldalára vastagabb réteget kenjünk, hogy a csíkok meghúzásakor se látszódjon ki a piskóta.

És egy hasznos tipp: A habzsák betöltéséhez tegyük magát a habzsákot egy pohárba, a szélét fordítsuk a pohár külső falához. Kanalazzuk a krémet a habzsákba, majd hajtsuk fel az oldalát. Vegyük ki a pohárból, fogjuk be a végét, és nyomjuk meg, hogy az összes levegő kijöjjön a habzsákból.

Forrás

Tippek habzsákkal

A legkedveltebb dekorációkat különböző díszítőcsövekkel készítenek. Íme néhány ötlet, hogy melyik csővel milyen módon lehet dekorálni.

Forrás

Habcsók

A végére talán a legegyszerűbb és a legszínpompásabb ötletet hagytuk. Csokitortát színes aprósütikkel (pl. macaron, habcsók) is díszíthetünk. Elronthatatlan!