Jump to content

Hogyan válassz jó karácsonyi ajándékot egy gyerkőcnek?

2017. 12. 14. 17:00

Gyermekeinket ismerjük. Nemcsak azért, mert bennünk fejlődtek kilenc hónapon át, hanem mert születésétől kezdve azon dolgozunk, hogy a legtöbbet adjuk nekik, és ezt a törődést, odafigyelést folyamatos fejlődéssel, ügyesedéssel hálálják meg.

Hiába ismerjük jól saját gyermekeinket, mégis nehézséget jelent megtalálni számukra a legmegfelelőbb ajándékot. Most, hogy karácsony ünnepe közeleg, már igazán nagy jelentősége van annak, hogy beszerezzük azt a meglepetést, amellyel igazi örömöt tudunk gyermekeinknek okozni a szeretet ünnepén. A szülők, de minden más családtag, barát is olyan ajándékot szeretne átadni, amelynek tényleg örülnek, egyben fejleszti, leköti őket.

Még van néhány nap azt eldönteni, hogy mi lenne a legmegfelelőbb ajándék. Akkor van könnyebb dolgunk, ha a gyerekek határozottan tudják, hogy mi szívük vágya. A sor hosszú lehet, így a család válogathat a listából. Az ésszerűség határain belül maradva érdemes ajándékot rakni a karácsonyfa alá.

Minden gyerkőc más, és ezzel együtt jár az is, hogy más játékok foglalják le. Vannak azok, akik imádnak kézműveskedni. Kicsiként is jól elvolt a játékok dobozból ki-, bepakolgatásával. Akik még most is szeretnek alkotni, számára nagyon sokféle ajándék közül tudunk válogatni a boltokban. Életkorhoz mérten számos olyan játék található, amely kézügyességet és kreativitást igényel. A mini képzőművészek részére elég széles az ajándékkészlet.

Egyes gyerekek a könyvek birodalmában találják meg magukat. Ők azok, akik belevesznek egy-egy képeskönyvbe, és talán később is, amikor már olvasni tudnak, akkor is érvényes lesz rájuk ez a szokás. Szerencsére a könyvek terén is széles a választék. Ha pedig egy-egy tudományág felé húz a gyerkőc már kicsiként, ahhoz való könyveket is lehet ajándékozni.

Nem minden gyerkőc képes egy helyben ücsörögni és mélázni az élet nagy kérdésein, vagy nyugodtan játszani egy-egy játékkal. Akik nagyon aktívak, igénylik a mozgást, azok számára a lehető legjobb karácsonyi ajándék is az, ami a mozgásban segíti őket. Lehet az egy sportszer, vagy valamilyen mozgásra serkentő játék. Fiúk esetében egy labda, egy hozzá való mini kapuval igazán jó választás lehet.

Amíg a fiúkra jellemzőbb, hogy akkor érzik jól magukat, ha mozognak, addig sok kislány ugyanilyen jól érzi magát akkor, ha babázhat. Eldönthetjük, hogy az igazi csecsemőhöz hasonlító, öltöztetős babát vásárolunk számukra, vagy inkább a modellalkatú Barbie babafélékkel lepjük meg. Garantált elfoglaltságot biztosítunk a kislányoknak, ha a baba mellé kiegészítőket, ruhákat, bútorokat is vásárolunk.

Amelyik gyerkőcöt az eddig felsoroltak közül egyik sem köti le, számukra kiváló ajándék lehet a puzzle. Vannak, akik szeretik a kihívásokat és a nagyon sok darabból álló, akár három dimenziós puzzle-ban tudnak nagyon mélyen elmerülni.

Minden gyermek szereti a társasjátékokat. Ha jót szeretnénk okozni gyermekünknek és maguknak is, akkor érdemes szétnézni a társasjátékok között. Nagyon széles a választék, de akad köztük olyan, amelyben a felnőtteket is bevonva, igazi móka kerekedhet a téli szünet ideje alatt is.

Mindenképp figyelembe kell venni a gyerkőc személyiségét, játékhasználatát. Az okoz igazi örömöt, amelyre vágyik a gyermek, vagy amiben meg tudja találni önmagát. Fel van adva a lecke a felnőtteknek, jó szórakozást!

(Forrás: marmalade.hu | valorzone.com, leavit2me.co.za, playbuzz.com/képek)