Jump to content

A sorstól kapták hírnevük ellenére, vagy éppen azért?

2017. 10. 17. 17:00

Gyermekeink választanak minket, legalábbis sokan így gondolják, de főleg azok, akik a spirituális körökben jártasabbak. Azért esik ránk választásuk, mert nekik is tanulniuk kell még lelkük fejlődéséhez valamit, és a szülőknek is általuk kell fejlődniük.

Abban bizonyosak vagyunk, hogy minden gyermek ajándék. A mi kezünkben van az, hogy mivé hagyjuk válni, merre terelgetjük porontyainkat. A szülő-gyermek kapcsolat egy olyan tanulási folyamat, amely sosem ér véget, mindig hatással vagyunk egymásra. Hálát adunk, ha épen és egészségesen születik és normálisan fejlődik. Még hálásabbak, vagyunk, ha úgy alakul életük, ahogy elképzeltük, elképzelték. Csakhogy nem minden baba születik egészségesen, és vannak gyerekek, akik egy betegség során, vagy balesetben sérülnek meg úgy, hogy megváltozott egészségi állapotuk miatt a szülők és más segítségre szorulnak egész életükben.

Toni Braxton

Az elmúlt időszakban gyakran hallani Szinetár Dóra harmadik gyermekének állapotáról, akinek születése után derült ki, hogy Down szindrómában szenved. A kis Benjamin azonban nem szenved, ahogy szülei sem. Hálásak, hogy őt kapták a sorstól, és vállalják azt a megmérettetést, amit közös útjukon meg kell oldaniuk.

A hétköznapi életet élők kerülhetnek olyan helyzetbe, mint a híresség. Ez se hírnévhez, se vagyoni helyzethez nem mért, így a világhírnévre szert tett sztároknak is szembesülniük kell a genetika és a sors akaratával. Azt várnánk, hogy a gazdagság és a sztárság egyenlő a boldogsággal, de az ő életük is tele van fordulatokkal, csalódásokkal, csodákkal.

Colin Farrell ír színész, igazi sármőr. Kikövetkeztethető, hogy ezek szerint az ő életében is szerepel egy beteg gyermek. Ez tényleg így van, ugyanis a 2004-ben született gyermeke első hónapjaiban megállapították, hogy Angelman-szindrómában szenved. A mozgási- és beszédzavarral járó neurológiai rendellenesség nehezíti a család életét, apa és fia ezért sajátos kommunikációt folytatnak.

Katie Price modell, üzletasszony, valósághow-sztár, igazi médiaszemélyiség volt. Azóta háromgyermekes édesanya. Utolsó, harmadik házasságából két egészséges gyermeke született, azonban egykori barátjától elesőként egy fiút szült. Harvay vakon született, de ezentúl számos betegséggel kénytelenek együtt megbirkózni. Köztük van a növekedési hormon rendellenes termelődése, a hiperaktivitás és az autizmus is.

Sylvester Stallone és fia

Ha pedig az autizmust említettük, akkor ez több sztárt is érint. Gondoltad volna, hogy Sylvester Stallone is egy autista fiút kapott a sorstól. Seargeoh más, csendes és visszafogott, őt így kell elfogadni. Hogy a lehető legtöbb törődést tudják nyújtani a fiúnak, az anya, Sasha Czack feladta karrierjét, hogy fiával foglalkozhasson. A híres édesapa pedig egy alapítványt is működtet az autizmussal élők segítésére. Toni Braxton énekesnő és Jenny McCarthy írónő, színésznő fia is ugyancsak autisták.

Bárki válhat beteg gyermek szülőjévé és csak egy járható út van, küzdeni, és teljes életet élni, amennyire a lehetőségek engedik.

(Forrás: marmalade.hu | patch.com, nydailynews.com/képek)