Jump to content

Mit adhatsz a mai lányoknak?

2017. 10. 15. 17:00

A mai lányok másabbak, mint régen voltak a lányok, és ez nem feltétlenül előnyös. Ezt annyiszor megkapják azok a mai lányok, de mentségükre legyen mondva, a világ is nagy változásokon megy keresztül, a változásokban pedig minden élőlény érintett, a lányok is.

A családi légkör meghittsége, a szülők és testvérek szeretete, a kiegyensúlyozott háttér közrejátszik abban, hogy még a nehéz, kihívásokkal teli kamaszkort is úgy élje meg a tini és a családja is, hogy a minimálisra csökkentett a súrlódások, veszekedések száma. Senki nem szereti az otthoni feszült légkört. Haza azért megyünk, hogy pihenjünk és szeretteinkkel legyünk.

Felnövő lányainkat talán még inkább féltjük a világtól. A fiúkat bátrabban engedjük ki oda, hiszen ők az erősebb nem fiatal képviselői. A lányok azonban törékeny és tapasztalatlan virágszálak, akikben sokkal könnyebb kárt tenni. Féltjük őket a rossz társaságtól, és főleg a nem kívánt terhességtől. Egy meggondolatlan együttlét derékba törhet egy szépre megálmodott életutat.

A szülők egy magabiztos és érett személyiségű fiatal hölgyet szeretnének kiengedni kezeik közül. Olyat, hogy hamvas üdeségén és szépségén túl számos más pozitívumot lássanak lány gyermekükben az emberek. Haszna lesz a jó kapcsolatkialakításaikban, a munkakeresésénél, lényegében egész életére kihat az, hogy milyen a természetük, a viselkedésük.

Vegyük tudomásul, hogy a szülők a gyerekek mintái. Anyaként és apaként is azt mondjuk lányunknak, hogy gyönyörű. Vajon te, mint anya, hányszor néztél a tükörbe elégedetten és mondtad azt a tükörképed láttán, hogy „Ez igen! De jól nézek ki!”? Márpedig, ha minket másolnak a gyerekek, de magunkkal állandóan elégedetlenek vagyunk, őket viszont szépségükkel traktáljuk, ellentmondásba kerülünk. A lányaink nem fognak hinni a szavaknak, és ők sem látják magukat szépnek. Ez amúgy is a kamaszkor velejárója lehet.

Érzitek, hogy mekkora szerepünk van gyermekeink életében? Érzitek, hogy mennyire nagy tétje van annak, hogy mit másolnak le tőlünk? Szükségük van példaképre, hát váljunk azzá. Ehhez első körben magunkkal kell kezdeni a változást. Meg kell látnunk magunkban a szépséget, hogy hitelesen tudjuk lányainknak is azt mondani: szép vagy! Miután már magadban is látod a szépet, el is hagyja a szádat saját magad dicsérete, el fogja hinni, hogy ő is az.

Ne tömjétek fejeteket és egymás fejét sem magazinokban látott topmodellek látványával. Ne érdekeljen, hogy a celebvilágban mi számít szépnek és elfogadottnak, hiszen az sosem a realitások talaján jár. Meg kell tanítanunk lányainkat önmagukat szeretni, és arra is, hogy milyen szépségek vannak az életben, a világban.

Minden nap tudatosítani kell gyermekeinkben (legyen fiú vagy lány), hogy pótolhatatlanok az életünkben. Bármi és bármikor történik, mi szülők, mindig ott leszünk segítségükre sietve. Ha kell, saját testünkkel védjük meg őket.

(Forrás: marmalade.hu | hdwallpapersrocks.com, bbc.com, polimerosopticos.com/képek)