Jump to content

Jelmez, amely örömet okoz mindenkinek

2016. 01. 18. 12:00

Még alig hevertük ki a karácsonyi forgataggal együtt járó jövés-menést, evést, már meg a farsangi időszak telepedett ránk. A szülők egy része lelkesen vág bele a jelmez megvalósításába házilag, másoknak maga a kín ez.

A kézügyességüket kamatoztatni nem kívánó szülőknek gondot okoz, hogy gyermekeik jelmezét megvalósítsák, mindezt ráadásul saját kezűleg. Számukra a legcélszerűbb a kész maskarát megvásárolni vagy bérelni. Ma már online is megvásárolhatjuk gyermekünknek a kívánt jelmezt. Persze egy jelmezbe való befektetés szinte egyszeri alkalmat jelent. Nagy valószínűséggel jövőre már sem méretben, sem igényben nem fog megfelelni a gyermek számára. Érdemesebb tehát bérelni. Ennek meg annyi a hátulütője, hogy vigyázni kell az öltözetre, mert ha baj éri, felárat szükséges fizetni a javítására.

Vannak azok a lelkes és ügyes kezű szülők, akik alig várják ezt az időszakot, hogy a gyermek óhaját megvalósíthassák. Sok gyermek már pontosan tudja, hogy mit szeretne a farsangi mulatságon viselni. Az ilyen szülők számukra nincs lehetetlen. Fantáziájuk és kézügyességük is annyira jó, hogy képesek létrehozni azt, amelyet a gyermeke megálmodott.

Adunk néhány jelmezötletet azoknak, akik megpróbálkoznának az otthoni megoldással, mindezt ráadásul olcsón akarják kihozni. Van néhány olyan egyszerű és nagyszerű jelmez, amelyek kivitelezése nem okoz senki számára csalódást.

Az egyik ilyen farsangi maskara a szőlő. Zöld színű kartonból ki kell vágni különböző nagyságú szőlőlevelet és egy karton csíkra ráragasztani. Ez fog majd fejdíszként szolgálni. Az aljruházat legyen zöld és annak árnyalati. Megfelelő ehhez hosszú vagy rövid ujjú póló, cicanadrág vagy harisnya is. Szerezz be több zöld, lila vagy kék színű lufit, amelyeknek egy részét nagyra, másikat közepes méretűre és kicsire fújod fel. A nagyobbakat rögzítsd a ruhához felülre és fokozatosan haladj egyre lejjebb. Alul legyenek a kicsi lufik. Egyszerű, mégis mutatós farsangi öltözék. Ebben az a jó, hogy unisex jelmez.

Szintén mindkét nem számára szuper lehet a lego jelmez, hiszen kislányok és kisfiúk egyaránt kedvelik az apró építőelemekből álló kreatív játékot. Egy nagyobb dobozra lesz szükséged, amelyen vágni kell a fejnek, a karoknak és a törzsnek is lyukakat. Szükséged lesz annyi egyforma nagyságú joghurtos, vagy pudingos dobozra, ahány gombot szeretnél az építőelemre helyezni. Ezeket egyforma távolságra ragaszd fel a doboz elülső oldalára, és a gyermek kedvenc színére be lehet festeni az egészet.

Nem kell tönkre menni egy farsang közeledtével, annyi szuper és igazán könnyen megalkotható jelmez vár megvalósításra, amely sikerélményt jelent a szülőnek és a gyermeknek is.

(Forrás: avnersfoundation.org.au/kép)