Jump to content

Dobáld étellel az anorexiás lányt?!

2015. 04. 16. 11:14

Különösen ízléstelen játékot dobtak piacra nemrégiben, ám szerencsére a heves kritikai visszahang hatására a gyártó kénytelen volt elállni a forgalmazásától.

Az Amazon kénytelen volt visszahívni egy sokak által hevesen kritizált játékot, melyben a feladat lényege abban merült ki, hogy a játékosoknak egy anorexiával küzdő lányt kellett étellel megdobálniuk. A rossz ízlésű játékban ráadásul ha a játékosoknak nem sikerült eltalálniuk az evési problémákkal küzdő rajzfigurát, akkor az drasztikusan elkezdett fogyni, míg a végén meg is halt.

A számítógépes játék állítólagos célja az volt, hogy a játékosok ’megmentsék az anorexiás lányt’, a tervezők ráadásul a szuperhősökhöz kihívásaihoz hasonlítják a feladatot, hiszen „mindenki lehet hős, ha a szíve mélyéből hajlandó segíteni másoknak”. Ami alatt az alkotók a fiatal lány gyümölcsöspitével való meghajigálását értik...

A közönség azonban mélységesen felháborodott az ízléstelen játékon, azzal vádolták a „Mentsd meg az anorexiás lányt” nevezetű játék megálmodóit, hogy stigmatizálják az evési problémával, vagy egyéb lelki betegséggel küzdőket.

A kritikusok arra is rámutattak, hogy az anorexia bizonyítottan leki eredetű zavar, ami ráadásul számtalan esetben tragikusan végződik, kényszeretetetéssel pedig nem lehet senkit kigyógyítani belőle.

(Daily Mail, kép: examiner.com)