Jump to content

Vigyázz! Gyerek az autóban!

2014. 06. 19. 11:54

Egy amerikai édesanya csak egy pár pillanatra hagyta fiát egyedül az autóban, de ami utána történt, az rányomta a bélyegét a rákövetkező éveikre...

A napon, ami örökre megváltoztatott mindent, Kim Brooks, mint a világon a legtöbb anya, rettenetes siettségben volt. Repülőutazáshoz készülődött 1 és 4 éves gyerekei mellett, amikor rájött, a fia fülhallgatója eltörött, így nem fog tudni filmet nézni a repülőgépen. Ezért úgy döntött, a gyerekeit a nagymamára bízva még gyorsan kiszalad vásárolni egyet. A négy éves fia azonban ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje. Mire azonban autóval a bolt elé értek, a kisfiú meggondolta magát, semmivel sem lehetett rávenni, hogy bemenjen az anyukájával együtt.

Kim gyors döntést hozott. A kisfiát, életében először, magára hagyta az autóban. Az ablakot leeresztette, hogy várakozás közben a kisfiú elég levegőhöz jusson, az autóra rátette a biztonsági zárat, majd beviharzott az üzletbe.

Öt percébe sem telt, már újra az autójánál volt.

A gyerek nem halt meg, nem rabolták el, még csak ki sem szökött az autóból világot látni. Mikor az édesanyja visszatért, látszólag nem történt semmi baj. Kim hazarepült a gyerekeivel a családot meglátogatni, este azonban az otthon maradt édesanyja zokogva telefonált.

Kimet a rendőrség kereste. Kiderült, hogy egy arra járó jóakaró lefilmezte telefonjával az autóban hagyott gyermeket, majd a felvételt a rendőrségnek továbbította. Ott a rendszámtábla alapján hamar fény derült Kim Brooks személyazonosságára, amit a letartóztatási parancs is követett rögvest.

A rendőrök talán túlzónak tűnő aggodalma érthető, figyelembe véve, hogy Amerikában évente 30-40 kisgyerek hal meg, akiket a szüleik az autóban hagynak, vagy felejtenek. Kim következő évei azonban ennek az öt perces incidensnek köszönhetően pokollá változtak.

Amit elkövetett, jogi értelemben máig egy tisztázatlan kategória, ennek köszönhetően a megítélése is bizonytalan, állította az ügyvédje. A legrosszabb, de lehetséges forgatókönyv szerint akár el is vehetik tőle a gyerekeit.

Végül tulajdonképpen egész szerencsésen alakult minden. Kimet 100 óra közmunkára ítélte a bíróság, mellette szülőoktatáson kellett résztvennie.

A kisfiában azonban ez a jogi procedúrákkal járó három év mély nyomokat hagyott. Azóta, ha együtt autóznak valahová, és az anyukája egy pillanatra kiszáll, hogy bedobjon pénzt a parkoló autómatába, a fiú sírva fakad: -Mama, vigyázz, ne csináld! A rendőrség! A kisfiú azóta egyáltalán nem érzi biztonságban magát. Retteg, hogy elrabolják, vagy hogy valamiért újra meggyűlik a bajuk a törvénnyel.

(Salon, kép: sheknows.com)