Jump to content

Játék a levelekkel

2013. 10. 09. 06:00

Szórakoztató és izgalmas kalandnak ígérkezik, amikor a lábunk előtt heverő és összegyűjtött levelekből hirtelen elefántok, zsiráfok, baglyok és pingvinek születnek. Mutatunk néhány igazán ötletes megoldást, mi minden készülhet a séták alkalmával gyűjtött színes levelekből.

Egy kis fantáziával, ragasztóval és ollóval a levelekből állati érdekes dolgok készíthetők. Gyűjtsük a legkülönfélébb formájú és nagyságú leveleket, hogy a papíron megelevenedhessen rénszarvas, csibe, oroszlán, bagoly, páva, róka, szamár és még több kedves állat. Ha gyűjtöttünk virágszirmot, terméseket és bogyókat, akkor azokat is nyugodtan használjuk.


 

Nagyon érdekes dolog kerekedhet abból is, ha a falevél az alap, és ahhoz rajzolunk kedvünk és fantáziánk szerint.

 

Óvodás és iskolát kezdő gyerekeknek nemcsak jópofa, hanem kifejezetten hasznos feladat, ha az ABC betűit sorra véve állatokat, eseményeket formázunk levelekből.

 

Elő a filcekkel és a festékkel, mert a levelek még azokat is igen jól tűrik. Nagyobbak gyönyörű mintákat, kisebbek pedig katicákat, baglyokat, macskákat és halakat is festhetnek.

 

Gallyak, termések, mozgó szemek is többféle lehetőséget tartogatnak.

 

Az egyik nagy kedvencem ez a bagoly, amihez papír sablonra kell a leveleket ráragasztani, végül pedig a szemet és az orrot.

 

Tavasszal, nyáron készülhetnek különböző virágokból koszorúk, ősszel pedig itt a levélkorona ideje. Íme, ilyen egyszerű.

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5