Jump to content

Mindennek te vagy az oka?

2018. 02. 15. 17:00

Minden, ami velünk történik, azt csak magunknak köszönhetjük? Semmi köze annak a sorshoz, a végzethez, a karmához? Márpedig nagyon sokan hivatkoznak rajtuk kívül álló okokra, amelyek miatt ilyen vagy olyan lesz az életük.

Hányszor halljuk magunk körül, vagy hányszor hangzik el szánkból az, hogy ami történt velünk, az a sorsnak köszönhető. Az interneten és a közösségi oldalakon megosztott idézeteket nagyon sokan használják. Pillanatnyi érzéseiket, gondolataikat egy-egy ilyen magasröptű eszmefuttatás mintha a legjobban körül írná. Nagyon sokszor halljuk azt, hogy akaratunktól függően tudjuk életünket befolyásolni. Idézetek sokaságában is rátalálunk ezekre a bölcsességekre. Elolvassuk, és elhisszük, hogy mindent mi irányítunk. Sok mindent, ez tény, de mindent biztosan nem. Ez csak akkor állná meg a helyét, ha semmi nem hatna ránk, csak mi magunk.

Márpedig éppen ettől vagyunk annyira elgyötörtek, fáradtak, kedvetlenek, vagy éppen motiváltak, elszántak, mert annyi minden vesz körül. Számos külső inger és ráhatás ér minket, ráadásul szinte egész nap így van ez. Nemcsak a munkahelyen tapasztalhatjuk, hanem bármerre járunk. Felkelünk és elszántan küzdünk azért, hogy kihozzuk a legjobbat az aznapunkból. Jól ébredünk, úgy érezzük, hogy minden a helyén van az életünkben, ám hamar közbe jöhet valami egészen váratlan, amely nem feltétlenül pozitívan. Hiába az elhatározás, a boldog és kiegyensúlyozott nap, máris felborul a terv. A szépnek induló nap akár káosszá, tragikussá is fordulhat. Pedig te eldöntöttük, hogy jó napunk lesz.

Amikor erősnek érzi magát az ember, a jelentkező problémákat is másként érzékeli, optimistán, nyitottan, boldogként.  Valóban léteznek azok a gondok, amelyre azonnal tudjuk a választ és megoldást, így cselekedni is könnyebb. Ám, ha olyan történik, amire nem vagyunk felkészülve? Nemcsak, hogy nem tudtunk felkészülni, hanem soha nem gondoltuk, hogy velünk ilyen megtörténhet. És mégis, könnyen beférkőzhet az ember életébe kellemetlenség. Akkor hová tűnik az, hogy minden tőlünk függ? Senki sem úgy indul el otthonról, hogy ma valamilyen baleset érje, mert azt úgy szeretné. Ha az akaratunk szerint működne a világ, mindenki egészséges, boldog, gazdag és kiegyensúlyozott volna. Mégis történnek velünk nagyon komoly, veszélyes, kellemetlen dolgok, márpedig azt egyáltalán nem mi akarjuk.

Sok függ képességeinktől, a hozzáállásunktól, reakcióktól és a gondolataink is hatással vannak ránk. Ha rossz történik velünk (márpedig bárhol, bármikor és bárkivel) megtörténhet, akkor azon kellene agyalnunk, hogy mit tettünk rosszul. Ha nem találjuk arra azonnal a magyarázatot, az bűntudatot kelt bennünk, amely pedig egy negatív érzelem. Ahogy a külvilág is hat ránk, úgy az érzelmeink, ez kétségtelen. Csakhogy ezeket nem mi irányítjuk. Benne szerepelünk a képletben, de ez több tényezős, amely tételek mind hatnak egymásra, ránk is.

Mindenki tapasztalta már az életében, hogy történnek jó és rossz dolgok az életünkben. Ezeket meg kell élni bármennyire rossz is valami. Sokszor megesik, hogy nem úgy sikerül valami, mint ahogy azt elterveztük és ez érinthet rosszul. Egy titka van, hogy ebbe a rossz érzésbe ne merüljünk el, ne szívjon teljesen magába.

(Forrás: marmalade.hu | consciouslifenews.com, klfcommunication.com, giphy.com/képek)