Jump to content

Te megtaláltad már a lelki társad?

2017. 12. 19. 12:57

A "lelki társ" fogalma, bizonyára mindenkinek ismerősen cseng, vajon valóban létezik lelki társ? Mikor találjuk meg? Megtaláljuk egyáltalán?

Ki az a lelki társ?

A lelki társ jelzőt, olyan személyekre szoktuk használni, akik jól ismerik egymást, tudják mit szeret a másik, sok közös tulajdonságuk, érdeklődési körük van, sőt még a gondolkodásmódjuk is hasonló. Különös ismertetőjegye, hogy amint felbukkan, úgy érezzük, már ezer éve ismerjük , nem tudjuk mi az a megmagyarázhatatlan kapocs, ami ilyen intenzíven összeköt vele, de nagyon jó érzés. Amikor megleljük lelki társunkat egész lényünket átjárja egy bizsergető érzés, testünk rezgése felveszi a lelki társ rezgéseit, és jelez nekünk, hogy ő a „másik felünk”. A szerelem első látásra érzéshez lehetne hasonlítani.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy élete során mindenki megtalálja a lelki társát? Valamint, hogy a szerelmespár egyben lelki társ is? Lelki társa mindenkinek van, azonban nem mindenki találkozik vele az élete során. Legyünk türelemmel, akiknek találkozniuk kell, azokat a sors előbb-utóbb összehozza.

A szerelem azonban nem jelent egyet, ezzel az erős kötődéssel. Mikor az életben a lelki társunkat keressük, akkor inkább a feltétel nélküli szeretetre vágyunk. Olyan szeretetre, amit szüleinktől is kaptunk. A szerelem és a lelki társak közötti kötődés nem egyforma. Másféle érzelmi reakciókat produkál testünk a szerelem , és a szeretet során. A lelki társ iránt nem érzünk vonzalmat, vágyat, szerelemet. Inkább nagyon erős baráti, már-már testvéri szeretetet. Természetesen a két dolog nem zárja ki egymást, előfordulhat, hogy valaki a lelki társába szeret bele. Ha a lelki társunk egyben a párunk is, akkor a szerelmen túl, egy még erősebb kötelék is kialakul, amely még mélyebb és erősebb szenvedélyt ad. A lelki társak karmikusan egymáshoz tartoznak, az, hogy mikor leljük meg, vagy hogy egyáltalán megtaláljuk-e az a lelkünk fejlettségi szintjétől, és a mentális állapotunktól is függ. Az is elképzelhető, hogy létezik ugyan egy másik ember,aki olyan, mint mi, de nem találkozunk vele életünk során.

A lelke mélyén a legtöbb ember vágyik egy lelki társra, akit feltétel nélkül szerethet, aki feltétel nélkül szereti, aki mindig mellette van, boldogságban, örömben, bánatban is egyaránt. Minden emberi kapcsolat okkal alakul ki. Mindenből és mindenkitől tanulhatunk valamit, vagy éppen mi is átadhatunk valamit, amit a másik ember az élete során bármikor hasznosíthat.Ha testünk-lelkünk harmóniában van, akkor az energia amit sugárzunk, hamarabb elér a másik felé. Valamint mi is nyitottabbak vagyunk az ismerkedésre, ha kedélyállapotunk kiegyensúlyozott. Ez az egymásra találás, lehet már életünk kezdetén bekövetkezik, de az is lehet, hogy csak a végén. Ezt a találkozást nem lehet sürgetni. Ezek a kapcsolatok építő jellegűek, a két fél együtt halad a célja felé, együtt fejlődik és feltétel nélkül megérti és szereti a másikat.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)