Jump to content

Nem kell minden álmodról tudnia a világnak

2017. 10. 23. 19:00

Merj álmodni és álmodozni, mert akkor céljaid is lesznek. Márpedig a motiváltság, a mozgatórugó szükséges ahhoz, hogy legyen, amiért dolgozhatunk, küzdhetünk. Máskülönben üres az életünk, ám ha sokat beszélünk vágyainkról, az sem biztos, hogy hatásos.

Ahhoz, hogy céljainkat elérjük, álmainkat megvalósítsuk, az kell, hogy ezek az álmok reálisak, valóban elérhetők legyenek. Van az a féle elgondolás, miszerint, ha sokat beszélünk álmainkról, akkor a gondolat teremtő erejének, valamint a tettvágynak köszönhetően el is érhetjük. Mindenki ismer olyat, aki sokat beszél jövőbeni dolgairól. Vagyis arról, ami a vágya, de könnyen lehet, hogy annak megvalósításához még egy lépést sem tett meg. Az elgondolás jó, a cél megnevezésének azonban csak akkor van értelme, ha azért teszünk is. Sokan hisznek abban, hogy már akkor tesznek valamit álmaik megvalósítása ügyében, ha arról mások előtt beszélnek. Mások sokkal inkább magukban tartják, titokként kezelik céljaikat, de ha már annak közelében vannak, akkor osztják meg a közelükben élőkkel, a szeretteikkel. És vannak azok, akik már csak álmuk megvalósítása után ismerik be, hogy régóta azért küzdöttek.

Mások vagyunk, különbözünk egymástól, így vágyink is mások, valamint annak feldolgozása, elérési módjait is máshogy kezeljük. Nagyon sokak megosztják kisebb és akár nagyobb elhatározásaikat akár vadidegekkel is. Sokan elmondják másoknak, hogy milyen terveik vannak a közeljövőben, úgymint jelentkezni egy iskolába, új munkahely, fogyókúrába kezdeni a fogyás érdekében, aktívabb sportolásba kezd, és még lehetne sorolni. Határozottan állítják mindezt, és már bizonyos lépéseket is tettek ez ügyben. Mások pedig még semmit nem tettek azon túl, hogy beszélnek álmaikról.

Szükséges, hogy legyenek a jövőre nézve határozott elképzeléseink, mert tényleg ezek tartanak mozgásban, azonban nem mindig érdemes ezekről beszélni. Aki eddig abban bízott, hogy ha álmairól beszél másoknak, azt az égiek meghallgatják és teljesítik, akkor most elkeserítjük. Kutatásokkal igazolták ugyanis, hogy hamarabb elérik céljaikat azok, akik nemcsak álmodoznak, és beszélnek céljaikról. Akik nem számolnak be minden egyes fázisról, hogy éppen hol tartanak álmaik megvalósításában, azok hamarabb megvalósítják.

Gyermekkorban még sok álmunkat a családunk, a neveltetés és az iskola befolyásolja. Hiába vannak gyermekkori álmaink, arra a külső tényezők nagy hatással vannak, és könnyen módosulnak. Felnőttként azonban már lehetőségünk van arra, hogy mi magunk hozhassunk döntéseket életünket illetően. Ha beszélünk álmainkról, akkor annak is esélye van, hogy aki meghallgat, az véleményt mond gondolatainkról, ami akár vissza is vethet a megvalósításban. Ilyenkor mások gondolatait, érzelmeit is beépíthetjük sajátjaink közé, és az már nem csak a miénk. Könnyen lehet, hogy ebbe némi versengés és féltékenység is beférkőzik, amely ugyancsak nem jó hatással lehet a megvalósításra.

Ha az a vágyad, hogy álmaidat megvalósítsd, tegyél érte, de ne kürtöld tele a világot. Csendben és lépésről lépésre közelítsd meg. Bármi a vágyad, azért magad miatt küzdj, ne másnak akarj megfelelni.

(Forrás: marmalade.hu | womensweb.in, hr.berkeley.edu, wareable.com/képek)