Jump to content

Ingyen van, mindenkiben van, mégis sokan szenvednek hiányától

2017. 05. 13. 19:00

Ki szeret kirekesztett lenni? Ki szereti azt, ha mások semmibe sem nézik, nem szeretik a jelenlétét, társaságát? Alapvető igényünk a szeretet, ám a modern világ könyörtelenebb, és másfelé orientálódik az igény és a figyelem is.

Új világ, modern világ ide vagy oda, az embernek még most is szükséglete a szeretet. Csakhogy önzővé váltunk. A legtöbben csak kapni akarnak. Igaz ez a pénzre, a vagyonra, a hatalomra és ugyanígy a szeretetre is. Olyan világban élünk, amikor az anyagi javakat hajtjuk, fontos, hogy győzzünk, hogy hatalmat szerezzünk még akkor is, ha másokon át kell gázolni. Bele lehet magunkat lovalni az ilyenfajta életmódba, de rosszul teszik, akik azt hiszik, hogy a boldogság és a gazdagság csak ebben mérhető.

Az életben annyi fontos dolgot fel kell ismernünk. Aki mindig csak az anyagiakra összpontosít, az nem él igazán, nem ad és nem kap szeretet pusztán azért, mert arra sincs ideje. Büntetlenül, hosszú időn keresztül így nem lehet élni. Nagy teherrel jár az is, hogy céljainkat elérjük, de nincs azt kivel megosztani. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körül. Egyáltalán vannak, akik szeretik? Egyedül a vagyonnak sincs értelme. Ha nincs kire költeni mit sem ér. A tömérdek vagyok mellett is lehet valaki egyedül, szeretetre kiéhezve. Márpedig az érzelmileg magára maradott személy egy idő után szinte biztos, hogy valamilyen betegséggel fog küzdeni.

Talán nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy sokan küzdenek szeretethiánnyal. Aki egyedül él, az nem feltétlenül magányos, ám aki magányosnak érzi magát, az egy időzített bomba. Állandó stresszhelyzetben él az ilyen személy, még akkor is, ha nem akar. Márpedig a vegetatív idegrendszer folytonos izgalma kimondottan megterheli a szervezetet. A hormonok egy olyan akcióba kezdenek, melynek során a fehérvérsejtek száma csökkenni kezd. A szervezetünk egészséges védelmi rendszeréhez szükség van a fehérvérsejtekre, ha a számuk csökken, akkor az immunrendszer gyengül, és az emberi szervezet sokkal fogékonyabbá válik a gyulladásokra, fentőzésekre, végül megbetegszik. A lelki eredetnek fizikai megnyilvánulása lesz.

Egyre gyakoribb, hogy a felgyorsult világban, a társadalomban az emberek szeretethiányban élik mindennapjaikat. Tünetei is vannak annak, ha valakinek nincs kit szeretnie és nincs, akitől szeretet kapjon. A depresszió, a sűrűn előforduló migrénes fejfájás az egyik legáltalánosabban jelentkező tünet. Beállhat működési zavar a szívben is. Az állandó stressz kihat az emésztésünkre, így gyomorfájdalom formájában jelentkezhet. Még a bőrünk is reagálhat a stresszes helyzetre, különböző kiütések, bőrgyulladások jelenhetnek meg a testen. Megfájdulhat a hát, mintha a magány terhének cipelését érezné hátán az ember.

Ideje számot vetni saját életünkkel, és körülnézni a házunk tájékán. Az idő csak telik felettünk, és nem hajthatjuk mindig a pénzt. Észre kell vennünk magunk körül a sok szépet és a jót, arra fókuszálni. Ha vannak körülöttünk, akik foglalkoznak velünk, becsüljük meg őket, és viszonozzuk figyelmüket, szeretetüket. Ez a legfontosabb. Ha még nem így látod, garantáltan eljön az életednek az a szakasza, hogy belátod, mekkora hatalma van a szeretetnek.

(Forrás: marmalade.hu | isha.sadhguru.org, shapes.se, viewpacific.wordpress.com/képek)