Jump to content

Minden cselekedetünknek következménye van

2017. 02. 13. 17:00

Aki tudatosabban figyeli életét, az egyes időszakok közötti kapcsolatot, átfedést, rájöhet arra, hogy az egyik cselekedetből következhetett a másik. Ha nem sikerül valami, és később egy sokkal jobb történik velünk, rájöhetünk, hogy ez volt az oka. A sorsnak vagy a saját karmánknak tulajdonítjuk ezt.

Téves a karmát a sorssal összekeverni, mert mindegyik más jelentéssel bír. Sokszor emlegetjük, hogy a karmánk lép működésbe, ha valamit nagyon szeretnénk, közelítünk hozzá, de mégsem érjük el. Ismerős lehet az a helyzet is, hogy többször történik meg velünk egymáshoz hasonlatos dolog. A karma az ok-okozat viszonyát és azok kölcsönhatásait jelenti. Avagy amint cselekszünk, annak olyan következménye lesz. Nem csak a saját tetteinkre érvényes ez, hanem mindenkiére. Minden, ami a világban történik, az valaminek a következménye. Ezt nevezik a karma törvényének.

A karma törvényeket felismerve sokkal jobban fel lehet építeni az életünket. A karma nem valami felsőbb erő által jön létre, hanem mi magunk teremtjük meg. Azért vagyunk ebben a világban, hogy tanuljunk. A karma tanítása szerint addig születünk újjá, amíg el nem sajátítjuk azokat, ami miatt megszülettünk. A karma azt tükrözi vissza, amit még el kell sajátítanunk. A karma vagyis önmagunk tükre.

  • Ha az utadon szeretnél járni és jó karmát szeretnél, akkor akként kell cselekedned is. Legelőször magadon kell segítened, azaz meg kell valósítanod a céljaidat. Segíthetsz másokon, nemes cselekedet, de elsősorban magadért kell dolgoznod.
  • Mint tudjuk, cselekedeteinknek következményei vannak. Ezekért pedig felelősek vagyunk, felelősséget is kell azokért vállalni. Nem szabad felelőtlenül tenni dolgokat, mert jól tudjuk, hogy annak súlyos ára lehet.
  • Nem csak úgy vagyunk a világban, hanem abban részt is kell vennünk. Tisztában kell lennünk a minket körülvevő világgal.
  • Bárhol is vagyunk, nem mástól kell várni a hozzánk való igazodást, hanem nekünk kell megváltoznunk. Ha felismerjük, hogy ki és miért vagyunk, akkor ehhez mérten változik a világ is.
  • A türelem nagy erény, de nem csak azt jelenti, hogy mással vagyunk azok, hanem magunk felé is türelmet kell biztosítanunk.
  • A kis lépés is lépés. Még ha jelentéktelennek is tűnik egy cselekedet, az egy következő, akár nagyobb lépéshez vezethet.
  • Ehhez nem árt a humor. Ha hibázunk, és azon tudunk nevetni, az a jó.
  • Ne nézzünk vissza folyton a múltba. Ne analizáljuk azt, hogy ami egykor történt, mert az kimozdít a jelenből. Az itt és most létezésében gátol.
  • Amíg meg nem tanuljuk a leckét, addig a történelem ismételni fogja önmagát. Ha változtatni akarunk ezek, akkor utunkat is módosítani kell.
  • Mindenért meg kell dolgoznunk. A jutalom biztos erőbefektetést igényel, és itt is érvényesülnie kell a türelemnek.

(Forrás: marmalade.hu | sunnataram.org, keldbach.net, tumblr.com/képek)