Jump to content

Ne hagyd, hogy a mindennapok terhe alatt meggyengüljön a kapcsolat

2017. 01. 15. 17:00

Megszokott rendben éljük mindennapjainkat. Ha szerencsések vagyunk, akkor van munkahelyünk, ahol hétköznapjaink nagy részét töltjük. Ez a monotonság sokunk életére jellemző, de magunknak kell kikeveredni ebből és belevinni valami pezsdítőt, valami jót, ha nem akarjuk, hogy ellaposodjon az életünk.

Nagyon sok mindenre figyelnünk kell egy nap folyamán. Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen, összehangolt folyamatokra van szükség. Az állandó figyelem, készenlét, idegeskedés, elnyomhat bennünk érzelmeket. Nem vesszük észre mások értékeit, érzéseit, mert a magunkéra figyelünk, meg arra, hogy a napot átvészeljük. Ha engedünk ennek a monotonitásnak, akkor egy idő után elveszíthetjük a motivációnkat, az inspirációnkat, és a világ egyhangúvá, szürkévé válhat. Ez az egyhangúság beköltözhet az otthonodba is, és a kapcsolatod minőségén is változtathat.

Ha úgy érzed, hogy lapossá vált az életed, akkor fogadd el, hogy nem csak te érzed így. Az átlagemberek élete nagyjából erről szól, ám ha kapcsolatban élsz, van párod, szerelmed, akkor már nem vagy egyedül ebben a mókuskerékben. Nem csak a te életed van tele problémákkal, feladatokkal, a párodé ugyanúgy. Mégse hagyjátok, hogy ezek a mindennap jelentkező elvárások, rutinok elnyomják a kapcsolatotok lényegét, a szerelmet, a szeretetet. Az otthonod az a hely, ahol elengedheted magad, ahol nem kell színészkedned, jól érezheted magad. Ez akkor megy igazán, ha figyeltek egymásra, időt szakítatok a másikra. Osszátok meg egymással a napi történéseket, beszélgessetek sokat. Az otthoni közegnek kell azt biztosítania, ahol megszabadulhattok a feszültségektől és feltöltődhetsz a következő nap feladatira.

A mókuskerékben futkorászva mindig gondolj arra, hogy a társad szeret. Még az állandóan változó világban is mindig melletted van, és te mellette. A viták, az ellentétek azért alakulnak ki, mert próbáltok alkalmazkodni a változásokhoz, de még ebben a forgatagban is figyeltek a másikra, törődtök egymással. És ez jó, nagyon jó. Nyomasztó és zavaros érzések kavaroghatnak benned, de ha nem lennének, akkor lenne csak igazán baj, mert akkor nem dolgoznál a létedért, a kapcsolatodért.

Higgy abban, hogy társadnak te vagy az első gondolata. Azért van melletted és veled, mert te tudod boldoggá tenni, te vagy az, akivel önmaga lehet, akivel jól érzi magát. Még a hibáid ellenére is te vagy a másik fele. Ha erre gondolsz, és te is ezt érezteted a pároddal, akkor mégsem olyan egyhangú és színtelen a hétköznap. Életünk során több kapcsolatba belemegyünk, mire végre valaki mellett igazán elköteleződünk. Gondolj csak arra, hogy párod is hány kapcsolatot tud maga mögött, amelyek zátonyra futottak. Meg kellett téged ismernie, hogy rájöjjön, mennyire más lehet veled az élet. Te pedig pont így érzed vele kapcsolatosan. Ugye milyen hihetetlen szerencsés vagy? Ugye mennyire nem átlagos a te életed?

(Forrás: marmalade.hu | jordankranda.com, gettyimages.com, candnteam.com/képek)