Jump to content

Hangolódj filmekkel az ünnepekre

2016. 12. 09. 19:00

A karácsonyi ünnepre most már illendő rákészülni. Az ajándékötleteknek körvonalazódnia kellene már, ha még nem is realizálódott teljesen. A karácsonyi hangulat megteremtéséhez nem csak az ajándékok és a díszek tartoznak, hanem az audiovizuális élmények is. Ehhez szolgáltatunk filmötleteket.

Sokunk legkedveltebb ünnepe a karácsony. A karácsonyfa kiválasztása, a kézzel készített díszek, az ajándékok megvásárlása, csomagolása, az ünnepi menü összeállítása izgalmakkal és meglepetésekkel teli időszakot nyújt mindnyájunknak. Még tartanak a munkás hétköznapok, de pihenni is kell. Ha ezt az időt úgy akarod kihasználni, hogy lélekben is készülj a karácsonyra, akkor figyelmedbe ajánlunk néhány filmet.

Az amerikai filmes ipart is megmozgatja a karácsony. Ez az, amelyről sok bőrt le lehet húzni, és igencsak hálás téma. Éppen ezért bukkannak fel újabb karácsonyi filmek.

Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is rájöhetnek arra, hogy ki is valójában a Télapó. Az igazi Mikulás bajba került egy baleset során, így valaki másnak kell átvennie a Télapó szerepét, hogy a karácsonyt megmenthessék. A Ki a Télapó? 88 perces vígjáték mindenki számára jó szórakozást ígér.

A Reszkessetek, betörők! 1-2-t nem merjük ebbe a megnézendő kategóriába sorolni, hiszen habár a legkedveltebb karácsonyi filmnek van kikiáltva, tény, hogy minden évben a nyakunkba sózzák a televízióban.

Grincs

Ugyancsak gyermek főszerelője van a Huncut karácsony című filmnek. A pimasz kishölgy elég makacsul ragaszkodik elgondolásaihoz, és szereti azt megvalósítani. Családi mozizás filmjeként kiváló választás lehet, ahogy a Grincs is az. A Jim Carrey által megformált zöld manó utálja a karácsonyt, és küzd ellene, de idővel rájön, hogy mennyi örömét is leheti benne az ember, és ő maga is.

Ha a pároddal kívánsz az ünnepekre hangolódni, akkor mindenképp romantikus filmet válasszatok, hogy a kapcsolatotok is mélyüljön. (Na persze, a férfiak zöme ez ellen kézzel-lábbal tiltakozik). Ha mégis rá tudod venni párodat egy kis karácsonyi romantikázásra, akkor nézzétek meg a Szerelem a végzeten című filmet. Egy karácsonyi bevásárlás lehet izgalmas, nem csak az idegeket borzoló. Egy ajándékvadászat könnyen bonyolódhat párválasztásba is, még ha döcögősen is indul eleinte. Legalábbis a filmvásznakon ez meg is történik.

Az érzelmeknél leragadva, A Holiday igazi romantikus vígjáték, amire a női lelkeknek szüksége van. Ez az a film, amelyet egy hölgy ünneptől függetlenül képes megnézni. A film középpontjában természetesen a szerelem áll,, valamint az azzal kapcsolatos lelki örömek és bánatok. Két fiatal nő különös helycseréjét mutatja be, mert mindketten arra vágynak, hogy férfiaktól mentes övezetben tölthessék az ünnepeket. Sejthető, hogy a terv egész másképp alakul.

Négy karácsony

A Négy karácsony főszereplői, a fiatal pár nem lelkesedik ezért az ünnepért, ezért sokat dolgoznak azon, hogy ne kelljen a családdal együtt lenni karácsonykor. A sok hazugság, hihetetlen sztori beadása nem maradhat örökké érvényes. Le is buknak, így kénytelenek mégis családot látogatni.

A Karácsony című film egész más vonulatát képezi az ünnepre hangolódásnak. A filmdráma karácsony környékén játszódik, és több ember életét, valamint azok összefonódását mutatja be.

(Forrás: marmalade.hu | plentyofpopcorn.files.wordpress.com, lovethisgif.com, aceshowbiz.com/képek)