Jump to content

Ki nem mondott gondolatok

2016. 05. 07. 17:00

Csak nagyon kevesen mondhatják el azt, hogy fiatalkori szerelmük egy életen át megmaradt társaként mellettük. Legtöbbünk élete során legalább egyszer átéli a szakítás próbáját. Egy kapcsolat végéhez közeledtének intő jelei vannak.

A párok közötti kommunikáció nagyon fontos, árulkodó jeleket lehet felfedezni. A közös tervek, a közös élet a mi élményét erősíti, de ha azt vesszük észre egy idő után, hogy a többes számból egyes szám lesz, a mi szétvált te és énné, amely arra utal, hogy leginkább csak magára figyel. A tartalmas és jó beszélgetések egy jól működő párkapcsolat természetes eleme. Az olyan programok, még ha közösek is, de beszédmentesek, és egyre inkább csak látszat szintjén működik, már régen rossz.

Ha a közös programok száma érzékelhetően megcsappan, egyre többször megy el a barátokkal egyedül, társát nem is hívja, az nemcsak kényelmetlen, fájó, de a kapcsolat végére utaló viselkedés.

Nem keresett semmilyen formában, dacból te sem? Ha az az érzésed, hogy ha te nem hívnád fel telefonon, akkor ő biztos nem, jelzi a kapcsolat egyoldalúságát. A modern világ már annyi lehetőséget tartogat arra, hogy a párok tagjai kedves üzenetekkel, szeretetüket, figyelmességüket kifejező szavakkal, képüzenettel kifejezzék. Természetesen nem arra kell számítani, hogy egész nap a telefonon lóg, de egy üzenet a nap folyamán egy kézmozdulatba kerül.

A férfiak és nők máshogy élik meg a szexualitást. Egy jó kapcsolat alapjainak egyike azonban a jó szex. Akik szeretik egymást, vonzódnak egymáshoz, kívánják is egymást. Nem csak a szexuális együttlétek, de a testi érintés is nagyon fontos. A szerelmes párok igénylik is ezt társuktól. Apró mozdulatok hirdetik egymás számára, de másoknak is, hogy a pár között szerelem van. Ezeknek az érintéseknek és együttléteknek a ritkázása, az az érzés, hogy egymás mellett mentek el anélkül, hogy bármilyen apró jelzést adnátok társatoknak, vagy kapnátok tőle, egyértelmű jelzése annak, hogy nem jó felé halad a kapcsolat.

A huzamosabb ideje tartó kapcsolatban élők már megszokták egymás személyiségét. Bizonyos idő elteltével már természetes az, hogy nem ezer fokon lángol a szerelem, de a tisztelet és a figyelem attól létezik a párok között. Kisebb és nagyobb meglepetések tovább tudják fokozni, fel tudják korbácsolni az érzelmeket. Ehhez nincs szükség drága ruhára, ékszerre. A figyelmesség megnyilvánulhat egy szál virágban, egy finom étel elkészítése kedvese részére. A régóta tartó kapcsolatban élők számára már teljesen megszokott a másik személy megléte, de ha az apró figyelmességek elmaradnak, egy idő után elidegenednek egymástól, végül már csak egymás mellett élnek a felek.
Észre kell venni a jeleket, és a kapcsolat megmentésére kell törekedni.

(Forrás: visualizeus.com, weheartit.com/képek)