Jump to content

Könyvmustra karácsonyra

2015. 12. 10. 12:00

A karácsony az ajándékozás ideje. Sokak számára egyértelmű döntés, hogy valamelyik szerette számára könyvet vásároljon, másoknak viszont egy mentőötlet, jobb híján. Ha valakit elég jól ismerünk, be tudjuk határolni érdeklődését, akkor a könyvvásárlás nem olyan bonyolult.

A könyv nem csak valami pótlék, főleg nem ciki, ha könyvet ajándékozunk gyermeknek vagy felnőttnek. Elvarázsol, más világba visz, elgondolkodtat, szórakoztat, felpörget, lenyugtat. A könyv tanít és nevel, az életre nevel, jól élni tanít.
Hatalmas választékot kínálnak az online és hagyományos könyvkereskedésekben. Bőven van lehetőségünk arra, hogy megkeressük a legideálisabb terméket karácsonyi ajándék gyanánt. A válogatást is megkönnyíti, hogy kategóriákra, életkorra és érdeklődési területekre osztva sorakoztatják fel a célszemélyeknek szánt könyveket. A legkisebbek számra a színes, puha, akár rágható könyvecske biztosan jó döntés. Nagyon le tudja a baba figyelmét kötni és már a könyvhöz szoktatást is elkezdhetjük.

A kicsit nagyobb gyermekek érdeklődését a megunhatatlan mondókás könyvekkel lehet felcsigázni, amelyek általában gazdagon és szépen illusztráltak. Nemcsak a mondókák szövegkörnyezetébe, de a képekbe is bele lehet merülni.
A gyermekeket minden érdekli, a jó és tanulságos történetek egyenesen magukkal tudják ragadni fantáziájukat, és az élményből újból és újból részesülni szeretnének. A Biblia megismertetése már gyermekkorban fontos. Teljesen mindegy, hogy egy család hívő-e vagy sem, történelmünkhöz, az emberiséghez tartozó olvasmány. A karácsony kiváló alkalom, hogy Jézus Krisztus születését megismerje a gyermek. Forgalomban van számos gyermekeknek szóló változat is, tele színes illusztrációval.
A gyermekek imádják a meséket. Ha egy hőn vágyott játék mellé mesekönyvet is adunk karácsonyra, biztosan emeljük az ünnep fényét. Esténként összebújva nincs is jobb, mint mesét olvasni egy érdeklődő apróságnak. A Terka sorozat darabjai olyan képeskönyvek, amellyel bepillantást nyerhetünk a négyéves cserfes kislány napjaiba.
A Csipke meseregény-sorozat Fodor Sándor írása. Olyan történeteket oszt meg olvasóival, amelyet nem csak gyerekek, hanem felnőttek is élveznek, hiszen mondanivalója mély.
Egy másik kislány, Bori igencsak kedvelt. A sorozat rajongóinak biztosan nem okoz csalódást.
Az Aludj szépen, Bendegúz! altatókönyv kicsik ezreit szenderíti álomba. Nemcsak a gyermekek könyvévé válhat, hanem a szülők kedvence is lehet, ha a meséket felolvasva tényleg elalszanak a gyermekek.
Az iskoláskorú gyerekek már maguk is belefoghatnak kellemes kis olvasmányokba, amelyek valós élményt nyújthatnak. Ilyen a Barátom, Berci gyermekregény-sorozat is. A harmadik osztályos Berci izgalmas történetét ismerhetik meg.

Hogy ne csak a kicsiknek kedvezzünk, megemlítjük a felnőttek színezőkönyvét, amely megteremti a hangulatot a karácsonyi ünnephez. Kiváló stresszoldó, kreatív könyv.
Gárdos Péter elképesztő történetét olvashatja az, aki a kezébe veszi a Hajnali láz című könyvet. A szerző saját szüleinek történet rögzítette könyvformában.
Szintén egy hazai szerző műve, amely külföldön is sikert aratott, Dragomán György Máglya című könyve. A történet annyira magával ragadja az olvasót, hogy nem hagyja nyugodni.

Annyi, de annyi könyv vár arra, hogy gazdára találjon, aki felfedezi tartalmát. Ne szégyelljetek könyvek ajándékozni!

(Kép forrása: 29secrets.com)