Jump to content

Édesség nélkül is édet az élet

2015. 11. 25. 12:00

Vannak olyan időszakok – napszakok, mindennapok –, amikor jobban kívánja szervezeted az édességet. Sokan döntenek úgy, hogy lépten-nyomon magukhoz vesznek egy kis nasit, mondván, ennyi kis boldogságot meg is érdemelnek. Könnyen elcsábulnak egy-egy finomság láttán, és ebben egyáltalán nincs segítségükre a boltok polcain sorakozó hatalmas választék sem.

Lehet nem is gondoltál még arra, hogy a fáradtság miatt megnövekszik a szervezet édesség iránti vágya, pedig így van. Az egész szervezeted regenerálódása érdekében legalább nyolc órányi alvás szükséges lenne. Hidd el, hogy a kiadós alvás csökkenti a csokimajszolási kényszeredet is.

Nem muszáj teljesen megvonni magadtól a finomságokat, de ésszel és módjával. A legjobb lenne, ha a 150 kalóriás határértéket nem lépnéd át. A tudatra is jó hatással van, ha némi édességfogyasztás mellett túlsúlyban van az egészséges ételek bevitele. Gyomrunk ráadásul hamarabb telített lesz, és az édesség mellett még valami egészséges is kerül a pocakba.
Jó módszer, hogy ne az édesség körül forogjon a gondolatod, ha rágót veszel be. A mentolos íz miatt, az intenzív rágás során egyáltalán nem kívánod az édességet.
Ha pedig napközben, munka közben mégis kattog az agy a süteményen, a cukron, a csokin, érdemes egy gyümölcsöt elfogyasztani. Ügyelni kell arra, hogy mindig legyen kezed ügyében valamilyen gyümölcs, és még véletlenül sem édesség. Így ha valami finomságra vágysz, jobb híján csak egészséges gyümölcsöt találsz, ami pedig vitamin és rostanyag tartalmának köszönhetően csak használ, mintsem árt.
A mozgás, a sport is egy jó formája annak, hogy figyelmünket az édességről eltereljük.
A mesterséges édesítőszerek használatát mindenképp mellőzd. Habár szerepel benne az édes jelző, ám az egyáltalán nem csökkenti az iránti vágyadat.

Betegség esetén, elszánt fogyókúrázóként, nagy akarat és elhatározás árán akár azonnal véget vethet a cukorbevitelnek. Ebben az esetben drasztikusan meg kell szabadulni a cukrot tartalmazó élelmiszerektől. Egyeseknek ez nagyon jó megoldás, csak így, ezzel a módszerrel tud megszabadulni az édességektől, mások pedig a poklok poklát élik meg. Ha sikerül megvalósítani a teljes megvonást, akkor néhány nap elteltével szinte teljesen megszűnhet az édesség iránti vágy.
Ha nem kell drasztikus módszerhez folyamodni, nem szükséges teljesen lemondani az édességekről, akkor is javasolt a mennyiség helyett a minőséget szem előtt tartani. Inkább vásárolj kisebb és drágább falatokat, mint sokat és olcsót. Figyelj oda a tartalmas, egészséges és rendszeres étkezésre. A két étkezés közötti túl sok idő nassolásra csábít.

Nagy célod megvalósítását lépcsőfokról lépcsőfokra haladva éred el. Ez így van rendjén, de arra is figyelni kell, hogy olykor megjutalmazd magad azért, ameddig eljutottál. Némi kis édesség megengedett, ezzel elismered saját magadat, a munkádat, a hitedet.

(Kép forrása: losingweightdone.com)