Jump to content

Ha rossz a kedved, csalj más arcára mosolyt!

2015. 08. 04. 16:00

Nincs is különösebb okod a szomorúságra, mégis reggel olyan érzés kerít hatalmába, amely nem jó? Szomorú vagy, pedig nincs is igazán okod rá. Netán azért vagy szomorú, mert tényleg megbántott valaki, nem jött össze egy terved, esetleg szerelmi bánatod van? Ilyenkor el kellene engedni azokat a rossz gondolatokat, amelyek a hatalmukba kerítettek, de nem olyan egyszerű. Mint mindenért, ezért is meg kell dolgoznod. Néhány tipp, hogyan éld túl – vagy akár billentsd át rossz napodat jóra – az ilyen időszakot.

Van, hogy a rosszkedv úgy és olyankor telepszik ránk, amikor elméletileg semmi nem indokolja. Aztán ez a hangulat tovább gyűrűzik tevékenységeinkbe is, és a nem jó kezdést csak tovább mérgezi. Ilyen önsajnáló helyzetből nehéz kiutat találni. Legtöbbször ráfogjuk, hogy ez nem a mi napunk. Csak legyünk már túl rajta, és kész. De a rosszkedvet meg kell törni.

Ha már ébredés után rossz érzés és hangulat kerít hatalmába, akkor meditálj kicsit. Ezt lényegében bárhol és bármikor meg tudod tenni, amikor van tíz perced, hogy le tudj csendesedni. Nem kell ehhez semmiféle spirituális rituálé, vagy tudás. Egyszerűen csak figyelj a légzésedre. Orron keresztül szívd be a levegőt, gondolj pozitív dolgokra, majd fújd ki a szádon keresztül a levegőt. Mintha a káros gondolatokat fújnád ki magadból.

Egy másik negatív gondolat és rosszkedv űző lehet a mozgás. Megint nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell zsúfolt fitness terembe vonulnod, hogy mozogni tudj. Elég, ha keresel egy csendesebb városrészt és sétálsz egy nagyot. A természet közelsége jótékonyan hat nemcsak a fizikai egészségünkre, de az elménk is tisztul.

Ha úgy érzed, hogy rossz napod van, akkor tedd jóvá úgy, hogy másnak örömet okozol. Nem kell sok a boldogsághoz, de ha készítesz szeretett családtagodnak egy finom reggelit, vagy megleped egy csésze kávéval, és mosolyt csalsz az arcára, az jó érzéssel tölthet el. Lepd meg barátodat, barátnődet a munkahelyén és hívd el ebédszünetben sétálni, beszélgetni, kávézni, ebédelni. Oldódik a benned lévő feszültség és még örömet is okozhatsz.

Aki nem tud örülni az élet apró örömeinek, az a személy minden napot kínlódásként fog megélni. Legyünk hálásak minden napért, minden számunkra fontos személyért, mindenért, amink van. Mondj érte köszönetet. Na, nem úgy kell elképzelni, hogy kiállsz valahova és kántálni kezded a háládat, elég magadban megköszönnöd mindent. Lepd meg magad egy kényeztető masszázzsal, manikűrrel, sminkkel, vagy akár egy mozival. Ha más nem, nézz meg otthon egy vígjátékot. Segíts magadon!

Kép forrása: articulatemarketing.com)