Jump to content

Hogyan hozd ki a legtöbbet a hétvégédből?

2015. 03. 10. 14:00

Szeretnéd tartalmasan, nagyobb költekezés nélkül, produktívan és hatékonyan eltölteni a hétvégédet úgy, hogy még jól is érezd magad közben? Íme néhány tipp!

1. Menj el bevásárolni. Nem éppen a legolcsóbb tevékenység, de ígyis-úgyis kötelező, és legalább megkíméled magad a hétköznapi, munka utáni rohangászós bevásárlásoktól, ha előre megveszel mindent.

2. Próbálj ki egy új és különleges receptet. Bíbelődj el vele a konyhában és lepd meg szeretteidet kreativitásoddal és főzőtudományoddal.

3. Nézz meg egy inspiráló filmet, ami elgondolkodtat, lelkesít és motivál az előtted álló kihívások leküzdésében.

4. Válassz egy jó könyvet polcodról, a boltból vagy a könyvtárból és feledkezz bele az olvasásba!

5. Keress az interneten kreatív DIY-projekteket és készíts magadnak valami szépet otthonodba. Vagy egy közelgő születésnapra, hogy ne munka után kelljen vásárolnod és pénzt költened.

6. Pihenj, aludj és heveréssz, ha nehéz heted volt. Hozd be a lemaradásodat alvásban, maradj ágyban egy órával tovább, vagy feküdj le szundikálni délután.

7. Tervezz olyan programot, amiben mozgás van: jógázz barátnőiddel, kirándulj családoddal, tedd le az autót és sétálj, vagy fuss egy nagyot. Még a lelkiismereted is jobb lesz!

8. Van egy szabad délutánod? Ülj le a tükör elé, és próbálj ki új frizurákat és sminktrükköket, amelyekkel hézköznap hódíthatsz.

9. Tervezz előre! Ülj le és tervezd meg a következő heti menüsort, hogy melyik nap mit veszel fel, szervezd meg a találkozókat és a hétköznapi kikapcsolódás és sportolás óráit.

10. Menjetek el egy kiadós randira pároddal. Ne csak a tévé előtt üljetek, hanem irány a természet, egy jó mozi vagy egy finom vacsora a kedvenc éttermetekben!

11. Szánj időt a szenvedélyeidre vagy hobbijaidra, legyen az sportolás, olvasás, főzés, kertészkedés, kávézgatás a barátnőkkel vagy sorozatnézés.

12. Ha stresszes vagy és képtelen vagy kikapcsolni, kezdj bele a nagytakarításba. Tudjuk, hogy nem a legideálisabb hétvégi program, de a végeredmény kárpótolni fog! Nem beszélve arról, hogy egy időre megkíméled magad a hétköznapi, munka utáni rendrakástól.

13. Találj ki egy olyan, otthon is elvégezhető rendszerezési programot, melynek befejezése örömmel tölt el: fűzd le végre a számlákat, pakold ki a kamrát, szortírozz és rendszerezz a ruhásszekrényedben, ültess virágokat, stb. 

14. Kényeztesd magad egész nap: hajmosás, hajpakolás, arckezelés, arcmaszk, finom krémek, pedikűr és manikűr, forró habfürdő nyugtató zenével és vörösborral...

15. Csináld azt, amit igazán szeretsz: aludd ki magad, menj el bulizni a barátokkal és egyél finomakat! 

 (Fotó: popsugar)