Jump to content

Digitális detox - Használd kevesebbet okostelefonod!

2015. 03. 06. 18:27

Egyre több okostelefont használó embert látunk az utcán, közösségekben vagy akár családi étkezés közben, ahogy képtelenek akár egy percre is megszabadulni a kütyüjüktől. Sőt, néha már magadon is látod a megszállott függőség jegyeit? Próbáld ki ezt az egyhetes digitális detoxot, azaz szokj le az okostelefonodról!

Pánikba esel, ha reggel otthonhagyod a telefonod? Üresnek érzed az életed, ha fél napig nem csekkolod a Facebookot, Twittert és a többi közösségi applikációt? Beszűkültnek érzed magad, ha nem tudsz azonnal ellenőrizni egy infót 3G-n keresztül? Akkor bizony okostelefon függő vagy! 

Helyezd magad önkéntes okostelefon-elvonóra az alábbi egyhetes tervvel!

Hétfő

Töröld Facebook és Twitter ismerőseid közül azokat, akik nem a valós barátaid és akikkel nem vagy személyes kapcsolatban. Iratkozz le olyan levelezési listákról és hírlevelekről, melyeket amúgy is csak törölsz minden nap. Töröld azokat az applikációkat, amelyeket nem használsz.

Kedd
Kapcsold ki az értesítési jelzéseket. Nem kell azonnal tudnod, ha valaki egy képet posztolt a Facebookon, vagy rád írt a csevegbőprogramban. Már azzal is kevesebbet nézed a telefonod, ha nem látod állandóan az értesítéseket.

Szerda
Próbáld ki újra, milyen az, amikor nem az az első dolgod reggel, hogy ránézel a telefonodra.

Csütörtök
Ne a hálószobádban (vagy olyan helyen, ahol sokat vagy) töltsd a telefonod, hanem olyan helysiségben, ahol ritkán jársz. Miután feltetted töltőre a telefont, próbálj meg egy órán át nem ránézni.

Péntek
Menj el vacsorázni kedveseddel, családoddal vagy barátaiddal, és hagyd otthon a telefonod!

Szombat
Töltsd el úgy a napod, hogy egyszer sem csekkolod a Facebookot és nem posztolsz semmit.

Vasárnap
Kapcsold ki a telefonod egy teljes napra.