Jump to content

12 tény, ami mosolyra késztet

2015. 02. 26. 12:14

Néha elég egy-egy mondat ahhoz, hogy jobb kedvre derüljünk és úgy érezzük, hogy a világ egy jó hely és jó benne élni. Összegyűjtöttünk 12 olyan tényt, amitől te is mosolyogni fogsz!

1. Miki Egér amerikai szinkronhangja, Wyne Allwine felesége Russi Taylor volt. Aki történetesen Minnie Egér szinkronhangja volt.

2. Minden évben fák milliói hajtanak ki csak azért, mert a mókusok elfelejtették, hova rejtették a mogyoróikat.

3. A segítőkészség természetes emberi tulajdonság. Próbáld ki: ejts el valamit egy kisgyermek előtt, majd hajolj le, de tégy úgy, mintha nem érnéd el. Biztos lehetsz benne, hogy minden gyerek segít majd felvenni az elejtett dolgot.

4. A vidrák kézenfogva alszanak, hogy ne sodorja el őket egymás mellől a víz.

5. A vak emberek akkor is mosolyognak, ha soha nem láttak még mosolyt.

6. Skócia nemzeti állata egy mesebeli lény: az egyszarvú.

7. Több könyvtár van a világon, mint McDonalds.

8. Tudósok bizonyították, hogy a patkányok nevetnek, amikor csiklandozzák őket.

9. Minden idők legsikeresebb katonai hadművelete Liechtensteiné. Az osztrák-porosz háborúban a liechtensteini katonák nem öltek meg senkit. 80 katonát küldött a miniállam a háborúba, és 81-en tértek vissza, mert az egyik katona még egy barátot is szerzett az ellenség seregéből.

10. A tehenek barátkoznak egymással - mindegyiknek van legjobb barátja - és depressziósak lesznek, ha elválasztják őket egymástól.

11. Van egy norvég pingvin, akit lovaggá ütöttek. Nils Olav a norvég Királyi Őrség hivatalos kabala állata, ezért érdemelte ki a címet. A skóciai Edinborough Állatkertben élő pingvin lovaggá ütésekor 130 norvég gárdista és a több száz vendég volt jelen. A lovagi kinevezést a norvég király írta alá.

12. A Space Jam című film hivatalos honlapja ma is pontosan ugyanolyan, mint létrehozásakor, 1996-ban.

(Fotó: aplus)