Jump to content

Létezik-e hatodik érzék?

2014. 07. 03. 12:04

Még ma is vannak olyanok, akik kétségbe vonják, hogy az öt érzékszerv által tapasztaltakon túl létezik hatodik érzék is, amely a tudatalattival van összeköttetésben. De akkor mivel magyarázhatók egyesek különleges megérzései?

- Jól emlékszem arra, mikor egyik éjjel szörnyű földrengéssel álmodtam, aztán a reggeli híradóban arról számoltak be, hogy éjszaka Japánban földrengés történt – meséli Nóra a témával kapcsolatban, akinek a lánya is érzékeny ilyesmire. A tini lány foggal álmodott, s aznap hajnalban halt meg a nagyapja.

Ma már nem kérdés, hogy az öt fizikai érzéken (látás, hallás, szaglás, tapintás, ízelés) kívül létezik egy hatodik érzék is, amely a spirituális érzékenységgel áll összefüggésben. Egyeseknél szinte egyáltalán nem tapasztalható, másoknál viszont olyan fokon működhet, amely zavarba ejtő, már-már túlvilági benyomást kelthet. A parapszichológiában jártas tudósok szerint ez a legösszetettebb érzékelés, hiszen magába foglalja a telepátiát, a megérzést, a sehová nem helyezhető emlékképeket, víziókat a jövőről, az auralátást, az energiaközvetítést, a tisztánlátást, sőt, egyes jövendöléseket is (lásd Nostredamus). Fizikai szinten nem lehet fülöp csípni, hiszen az agy rejtett zugaiban történik, és sokszor szavakba sem önthető, nem tudatos, csak belül érez valamit az ember.

Ugyanakkor más tudósok azzal magyarázzák a "megérzés" képességét, hogy mindazok, akik ezt a képességet birtokolják, tulajdonképpen nem térnek el semmiben a többiektől, csupán meglévő érzékszerveiket használják érzékenyebben, és tudatuk, valamint lelkük mélyén egyszerű számítások alapján születik egy "jövőkép". Vagyis néhányan hamarabb és mélyebben észlelnek olyan eseményeket, helyzeteket, amely alapján előre kiszámítható az, ami majd vélhetően történni fog. Szó sincs megérzésről, csak az emberi lélek és elme dolgozik összehangoltabban – állítják a szkeptikusok.

- A ma gyönyörű, tizenéves lányom tizenhét napos volt, s az esti szoptatás után bent aludt békésen a kiságyában, amikor a konyhából egy megmagyarázhatatlan erő bevitt hozzá – emlékszik vissza Norbert. – Léna elkékült fejjel levegőért kapkodott, mert félrenyelt egy kis tejet. Ha akkor nem hallgatok a belső hangra, már nem élne. A hatodik érzék egyébként befelé figyeléssel, agykontroll-gyakorlatokkal, imával, meditációval fejleszthető.

(fotó: sites.google.com)