Jump to content

Nevünkben a jellemünk

2014. 05. 22. 12:11

A számmisztikával foglalkozó szakemberek szerint igen nagy felelősségük van a szülőknek abban, milyen keresztnevet adnak születendő gyermeküknek. A nevünkben rejtőzik ugyanis általános jellemünk, tehát velünk született tulajdonságaink, képességeink és adottságaink.

A névszámokat pofonegyszerű kiszámolni, hiszen minden betűnek meg van a számértéke:

1

 2

9 

 A

 J

 S

T

U

 

 

 Ez alapján kell kiszámolni a keresztnevet.

Például: E S Z T E R = 5 + 1 + 8 + 2 + 5 + 9 = 30 = 3

1. Vezéregyéniség vagy, mindenben első akarsz lenni. Akaraterő, öntudatosság jellemez, de vigyázz, hogy a benned rejlő agressziót, gőgösséget és önzést megfelelően kezeld. Hihetetlen nagy energia van benned, amellyel sokra viheted az életben.

2. Szelídség, nyugalom, türelem jellemez. Megnyerő személyiségeddel eléred a céljaidat, de határozatlanságodon próbálj változtatni, s merj néha nemet mondani! Rendszeretetedet, alkalmazkodóképességedet szeretik a környezetedben, viszont hangulatváltozásaid megnehezítik életed.

3. Színes, intelligens, társasági ember vagy, jókora művészi hajlammal megáldva. Pozitív életfelfogásod, nyitottságod átsegít azon, hogy csak a mának élsz. Keresed az új kihívásokat és igaz rád, hogy a szerencse fia/lánya vagy.

4. Hűséges, gyakorlatias, megbízható vagy. Szorgalmaddal szinte bármit elérsz. Idegenekkel bizalmatlanul viselkedhetsz és nagy ritkán felszínre tör erőszakosságod, amivel saját magadat hátráltatod.

5. Állandó mozgásban vagy, kerülöd az unalmat, ezért fontos számodra a változatosság, az újszerűség. Temperamentumod a legnagyobb problémákon is átsegít, viszont ha rosszkedved van, könnyen szarkasztikussá válhatsz.

6. Mottód: segíteni másoknak. Legfontosabb számodra a család, házias és hűséges vagy. Békére és nyugalomra törekszel, művészi hajlamod miatt gyönyörködsz az élet szépségeiben. Sokszor lehetsz naív és mindenkinek meg akarsz felelni, ami lehetetlen, szóval mindig légy önmagad!

7. Méltóságteljes, zárkózott, snéha túl komoly vagy. Az igen magas intelligencia miatt a 7-es névszámú személyek között van a legtöbb filozófus, matematikus és zseni. Szeretsz visszahúzódni, de ez a magány olykor nem tesz jót, csak növeli a titokzatosságodat. Próbálj nyitottabb lenni a világ felé, hogy elmozdulj erről a holtpontról, ez pozitív fordulatot hozhat.

8. Karrierre, hatalomra vágysz, fontos az anyagi jólét. Gyakorlatias, céltudatos ember vagy, ami önzéssel és keménységgel párosulhat. Ha nem éred el céljaidat, magadba fordulsz és depresszívvé válhatsz. Kevés barátod van és a végletek embereként rá kell találnod az arany középútra.

9. Sok pozitív tulajdonságod közül a legkimelkedőbb a kedvességed, energikusságod, intelligenciád. Határozottságod és meggyőzőképességed jól jön a munkában és a magánéletben egyaránt. Gazdag fantáziád és becsvágyad visz előre, de sokszor megtorpansz a cél előtt. Ezt legyőzve pedig sok esetben könnyedén győzhetnél.

(forrás: astronet.hu, fotó: panditakshaksena.com)