Jump to content

A hosszú élet titka

2014. 03. 28. 13:52

A világ egyik vezető rákspecialistája, Dr David Agus új könyvében elárulja, hogyan tudunk apró változtatásokkal egészségesebben, boldogabban, sokáig élni, csökkentve a betegségek kockázatát.

Íme a szakember által javasolt életmódváltoztató tanácsok:

-Dobja le a ruháit!

És vizsgálja meg magát alaposan a fürdőszobai tükör előtt! Így már rögtön az elején észrevehet olyan apró bőrelváltozásokat, vagy furcsaságokat testén, amik a kialakuló bőrrákot jelezhetik.

-Ne menjen keresztül a reptéri vizsgálókapun!

Amíg a tudomány nem bizonyítja megnyugtatóan, hogy ezeknek a gépeknek semmilyen káros hatása nincs, addig inkább kérjen kézi motozást keresztülvilágítás helyett.

-Hajítsa el messzire a tűsarkú cipőjét!

A kényelmetlen cipők könnyen okozhatnak gyulladást a lábban, ami viszont az egész szervezetre kihat. Az Alzheimer-kór, cukorbetegség, szívbaj, rák, autoimmun betegségek mind a szervezet gyulladásához köthetők. Hogy elkerüljük ezeket a bajokat a legokosabb, ha kényelmes cipőket hordunk.

-Ébredjen kávéval!

A mértékletes kávé- és teafogyasztásról már régóta bebizonyosodott, hogy jótékony hatással vannak a szervezetünkre.

-Egyen rendszeresen, ugyanabban az időben!

A hosszú, nyugodt élet egyik titka a rendszeresség. Ha a szervezete nem kapja meg a megszokott időben a táplálékát, nem csak farkaséhségget fog érezni, de ilyenkor megnövekszik a véráramban a kortizol nevű stresszhormon is.

-Oltassa be magát influenza ellen!

És ne csak azért, hogy elkerülje a betegséget. Elég egy két héten át tartó komoly gyulladás, hogy megnövekedjen a szívroham, az elhízás, a sztrók és a rák kockázata.

-Álljon fel!

Szoros a kapcsolat a sok ülés és az elhízás, szív-, és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség között. Azonban csupán napi egy óra sportolással nem tudjuk a maradék 23 órányi üldögélést kompenzálni. Amikor csak tehetjük álljunk, vagy sétálgassunk.

-Húzza ki magát!

A rossz testartás nem csak nyaki és hátfájdalmakkal jár, hanem fejfájást, izületi gyulladást, rossz vérkeringést, izomfájdalmakat, légzési nehézségeket, szédülést is okoz. A pilates, a gerinctorna és a különböző nyújtógyakorlatok segítik a helyes tartást.

-Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt!

Ha épp nincs semmi jó elérhető szezonális gyümölcs, akkor ne a konzerv, hanem a fagyasztott változatot vegye, mivel azok őrzik meg leginkább az értékes tápanyagokat!

-Kerülje a táplálékkiegészítőket és a vitaminokat!

Sok hasznuk nincs, ellenben számos vizsgálat kimutatta, hogy a tabletták szedése megnöveli a rák kockázatát.

-Vállaljon gyereket!

A szülők rendszerint tovább élnek gyermektelen társaiknál, mivel a gyereknevelés több fizikai és szellemi aktivitást követel meg. -Igyon egy pohár bort! A mértékletes alkoholfogyasztás, főleg a vörösboré csökkentheti a szívroham kockázatát.

-Mosolyogjon!

Mert ezzel nem csak az egészségének tesz jót, de így a világ is visszamosolyog Önre!

(Kép: essentialyogabrooklyn)