Jump to content

Nyaralás elméletben 2019

2018. 08. 27. 19:00

Még érzed a levegőt, amelyet a nyaralásod ideje alatt szívtál magadba? Ha becsukod a szemed, tisztán látod azt a tájat, ami annyira levett a lábadról? Tervezd meg a jövő évi nyaralásodat már most.

Még alig telt el egy kis idő a nyaralás után, mégis az ember vágyakozhat vissza abba a környezetbe, ahol olyan jól érezte magát. A táj, a természeti értékek, az érdekes programok csak megerősítik azt, hogy erre milyen nagy szükségünk van. Ha tehetnénk, mindig nyaralnánk, hiszen akkor általában olyan helyeket szeretünk felfedezni, ahol még nem jártunk, és tényleg nem szól másról, csak a pihenésről. Még frissek lehetnek a nyaralásból megmaradt emlékek és élmények, de már letisztázhattuk magunkban, hogy jövőre is megérdemlünk egy hasonló kitérőt.

Ha nem ugyanoda mennél vissza, mint ahol idén voltál – habár gyönyörű és élmény volt az egész –, már most elkezdheted kidolgozni az új útitervet. Mert annyi szépség van kis hazánkban is, de szerte a világban, amelyeket jó lenne felfedezni. Megannyi akadályt kell azonban leküzdeni.

Egy utazás megtervezéséhez feltétlenül figyelembe kell venni, hogy hová, mikor, kivel, mivel, mennyi időre és mennyi pénzből valósítható meg. Ha a hová kérdésre nem is tudod azonnal a választ, de azt biztosan meg tudnád mondani, hogy hegyvidékre vagy tengerpartra vágysz. Ezután ki lehet választani azt a helyet, ahol ideális lehetne a nyaralás. Nézz utána interneten, gyűjts be innen minél több információt. Amint megvan az úti cél, egy tisztábbá válik minden. Biztosan találsz a helyről fotót a neten, így motiválóként akár a telefonodra, vagy a számítógéped képernyőjére kitehetsz egy háttérképet, találó idézettel hergelheted magad a jövő nyárra.

Ha már az utazás, jövő évi nyaralás helyszíne is megvan, azt is tudod, hogy kivel és hány emberrel mennél, akkor érdemes szétnézni szállás ügyben. Ezt is az interneten a legegyszerűbb intézni. Nem kell semmit elkapkodni, hiszen van még idő bőven, viszont érdemes megnézni a lehetőségeket. Vissza-visszatérve a szállásokra, talán találni fogsz egy olyan kedvező ajánlatot, amelyre azonnal lecsapsz. Nemcsak spórolni lehet így sokat, de megnyugtató lehet, hogy már a jövő nyárra is megvan a szállás.

Kezdj el tudatosan gyűjteni a nyaralásra. Mert a nyaralás az luxus, ezért előre érdemes apránként összerakni az utazásra szánt pénzt. Habár még élénk az idei nyaralás emléke, de jól tudjuk, hogy az milyen plusz költségekkel jár. Az útiköltség és a szállás költsége teszi ki a nyaralások egyik nagy kiadását, ám az ottlét finanszírozása egy újabb nagy anyagi teher. Éppen ezért kell már félrerakosgatni a nyárra. Csak annyit kell félretenni, amelyet nem érzel hiánynak, mégis a nyaralásra szánt kerethez járul hozzá. Sokan dobálják éppen emiatt a malackába a 200 forintos érméket. Nevezz ki egy perselyt vagy befőttes üveget, amelybe a nyaralás költségére gyűjtesz. Felcímkézheted a pénzgyűjtődet, ráírhatod, hogy mire is megy a pénz, akár a pontos úti tervet is ráírhatod, hogy nagyobb legyen az ösztönzés.

Egyáltalán nem vagy őrült, hogy még véget sem ért a nyár, de te már a jövő évi pihenésen gondolkodsz. Nemcsak tudatosabban tudod megtervezni a következő nyaralást, hanem az arra való felkészülés is szervezettebb és nyugodtabb lehet, valamint motivációt adhat, mozgásban tarthat, lendületet adhat az előtted álló időszakhoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: dfordelhi.in, travel-insurance.news, 18nineteen.blogspot.com)