Jump to content

Szállodák, amelyekben nem szívesen hajtanánk álomra a fejünket – 2. rész

2017. 11. 11. 19:00

Ha idegen városba, országba látogatunk, ahol nincsenek ismerőseink, akiknél megszállhatnánk, akkor a szállodák szolgáltatásit szoktuk igénybe venni. Léteznek azonban olyan szálláshelyek, amelyeknek sötét, bizarr és félelmetes múltjuk van. Az előzőekben már több horrorhotelről beszámoltunk, most folytatjuk.

Contele Vladimir Hotel, Brassó, Románia

Thaiföld kedvelt úticél a turisták körében, azonban a Phi Phi sziget szállodájában már több olyan haláleset történt, amelyek máig nem tudtak megfejteni. Az egész történet még 2009-ben kezdődött, amikor egy amerikai, valamint egy norvég nő is rejtélyes körülmények között lelte halálát a szállodai szobájukban. Mindketten mérgezésben hunytak el, de nem sikerült beazonosítani a mérget. Aztán 2012-ben Kanadából érkezett egy testvérpár azért, hogy kipihenhesse magát. Amikor már két napja nem jelentkeztek, akkor keresték fel őket a szobájukban. Már csak a holttestüket találták meg. Ugyanúgy mérgezésre utaló nyomokot találtak, a testvérek testét furcsa elváltozások borították, és csupa hányás volt az egész szoba, amely megerősíti a mérgezést. Csakhogy azóta sem tudni miért és mitől kellett a vendégeknek meghalniuk.

Ha Romániát említjük, sokak azonnal Drakula grófra gondolnak. Hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, Erdélyben található a Contele Vladimir Hotel, amely a törcsvári kastély szomszédságában található. A kastély nemcsak a vámpíros törtélnetekről híres, hanem a történelemből is ismert uralkodók életek ott. Egykor III. Vlad fejedelem lakhelye is volt, aki arról volt híres, hogy áldozataival kegyetlenül végzett és az élettelen testekkel sem bánt másképp. Ki tudja, hogy hány kóbor lélek látogat el a szomszédos Contele Vladimir Hotel falai közé?!

Los Angelesben van egy hotel, amely két sorozatgyilkos lakhelye is volt. Az egyikük tizenhárom nőt erőszakolt meg, legtöbbjüket meg is erőszakolta haláluk előtt. Egy másik sorozatgyilkos is a Cecil Hotel lakója volt, ő több prostituálttal végzett. A múlt század derekán többen azért kerestek fel a Cecil Hotelt, hogy életüknek ott vessenek véget. Egy fiatal nő is a magasból vetette magát alá, ám öngyilkossága egy ártatlan halálát is okozta, ugyanis földet éréskor egy férfire zuhant rá, aki ugyancsak a helyszínen életét veszítette. A hotel falain belül két titokzatos haláleset is történt. Furcsa körülmények között halt meg egy idős telefonkezelő nő, és egy fiatal, mentális betegségben szenvedő nő is.

The Coral Gables Baltimore Hotel, USA

A Florida állanban lévő The Coral Gables Baltimore Hotelben csak egy szellem van elméletileg, de az épp elég ahhoz, hogy megijessze az ott lakókat. Egy bűnözővel a szálloda 13. emeletén végzett a hotel igazgatója még 1929-ben, és azóta bolyong a szintek között a kísértet. A furcsaságok is rendszerint a 13. emeleten történnek. Talán még Bill Clinton egykori elnök is tudna különös dolgokról mesélni, aki állítólag saját maga tapasztalta a szellem munkálkodását és több más vendég is.

(Forrás: marmalade.hu | countryliving.com, agoda.com, pinterest.com/képek)