Jump to content

Szállodák, amelyekben nem szívesen hajtanánk álomra a fejünket – 1. rész

2017. 11. 09. 17:00

Ha idegen városba, országba látogatunk, ahol nincsenek ismerőseink, akiknél megszállhatnánk, akkor a szállodák szolgáltatásit szoktuk igénybe venni. Léteznek azonban olyan szálláshelyek, amelyeknek sötét, bizarr és félelmetes múltjuk van. Szemezgettünk közülük.

A hotelek, szállodák létezését nagyon sokan a nyaralásokkal kapcsolják össze, mert csak akkor hajtják a fejüket álomra ilyen helyen. Némelyik épület falai között azonban olyan események zajlottak le a múltban, amelyek nem csalogatók (vagyis nem mindenkinek). Katasztrófák, gyilkosságok, öngyilkosságok, amelyek ismeretében még a hideg is kiráz minket, nemhogy eltöltsünk ott néhány éjszakát.

Eureka Springs Szálloda, USA, Arkansas

Nemcsak egy film forgatási helyeként válhat rejtélyes és félelmetessé egy szálloda. Atlantában van egy hotel, amelyet úgy terveztek meg, hogy biztonságos, tűzálló. Amit hirdettek, annak éppen az ellenkezője valósult meg. A Georgia állambeli Winecoff Hotel porrá égett. Feltehetően egy égő cigaretta okozta a tragédiát. Az épület tervezője annyira biztosra ment abban, hogy az általa tervezett építmény ellenáll a tűznek, hogy még csak tűzlépcsőt sem tervezett az épületbe, és még tűzoltó készülék sem állt rendelkezésre az esetleges tűz eloltására. Egyetlen menekülési útvonal az épület lépcsősora volt, de a tűz miatt az inkább egy füstölő kéménnyé vált. A vendégek és alkalmazottak közül többen az ablakon próbáltak a tűz elől menekülni, ugrottak a halálba. Összesen 119 ember veszítette életét a „tűzbiztos” hotelben.

Vannak, akiket a kísértetjárta helyek vonzanak, és akár szívesen töltetének el ott kis időt. Az Arkansas államban található Eureka Springs szálloda nem mindig utazók szálláshelye volt. Az egykor kórházként működő épület falai között sokan szenvedtek, betegeskedtek és haltak meg. Akik már szálltak meg a mostani hotelben, érzékelhették is az ott ragadt szellemek jelenlétét, ugyanis többen vannak. Többen, állandóan látogatják a hotelt, az egyik, maga az egykori tulajdonos.

Ha már szellemjárta hotelről esik szó, akkor a Nagy Britanniában található The Langham Hotel is pont egy olyan, amelyet sokan azért keresnek fel, hogy kapcsolatba kerülhessenek szellemekkel, vagy legalábbis érzékeljék jelenlétüket. Az a hír járja, hogy a szállodában legalább hét kísértet is van. A leghíresebb annak a férfinak a szelleme, aki nászútján ebben a szállodában szállt meg feleségével. Ez a nászút azonban egészen más véget ért, ugyanis a férj végzett feleségével, majd magával is. Azt a szobát, ahol a borzalmat elkövette a férfi, bárki, aki elég bátorságot érez magában, kiveheti.

The Langham Hotel, London

Mi lehet a magyarázat a New York-i Dixie Hotelben történtekre? Egy férfi utazott New York-ba és a Dixie Hotelben szállt meg. Az új élet reményében indult szerencsét próbálni, de nemcsak különös véget ért a próbálkozás, hanem végzetes is volt. Egyik nap levelet kapott a férfi, amelyet az apja írt. Az édesanyjának furcsa megérzései voltak, és arra kérték fiukat, hogy minden nap küldjön nekik levelet, hogy ilyen formában tudassa, minden rendben van-e. Néhány nap múlva a szálloda munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy a férfi szobájából füst gomolyog. Azonnal betörték az ajtót, és a férfit a lángoló fotelben találták. Hiába igyekeztek megmenteni, hiába szállították kórházba, belehalt súlyos égési sérüléseibe. Amikor a személyzet belekezdett a szoba kitakarításába, akkor találták meg azt a levelet, amelyet a szülei írtak neki.

A kalandorok, a merész utazók szívesen keresnek fel az olyan szálláshelyeket, amelyeknek különleges, bizarr múltjuk van.

(Forrás: marmalade.hu | myajc.com, eurekasprings.com, booking.com/képek)