Jump to content

Luxusváros luxuskivitelben, ez Dubai

2017. 10. 09. 19:00

A legtöbbünk szeret, vagy szeretne utazni, felfedezni különleges tájakat, helyeket, kultúrákat. Az egyik nagyon vonzó és sokak számára áhított hely a gyakran emlegetett Dubai. Az Egyesült Arab Emírségek legnépszerűbb célpontja.

Az Egyesült Arab Emírségek területe hazánk területével nagyjából azonos. A különbség csak annyi, hogy a világ egyik leggazdagabb és egyben legbékésebb állama az. 1971-ben hét emírség szövetséget kötött, így jött létre az Egyesült Arab Emírségek, amelynek kereskedelmi központja és a második legnagyobb városa Dubai. Napjaink leggyorsabban fejlődő városáról van szó, amely vonzza a várost látogatókat is, de az üzletembereket ugyanúgy. Évente nagyjából hárommillió turista látogat el a magasabbnál magasabb felhőkarcolókról és luxusról elhíresült és népszerűvé vált városba. Ez az a hely, amely főleg azért került a köztudatba, mert minden a gazdagságról, a pénzről, a nagyzolásról szól. Európai szemmel tekintve ez merőben más világ, mint a miénk, talán éppen ezért annyira vonzó.

A nagyzolás és a luxus annak köszönhető, hogy az 1960-as években olajlelőhelyeket fedeztek fel a területen. Ennek köszönhetően azonban a közbiztonság is nagyon jó, ettől olyan békés ez az állam. Amikor rátaláltak az olajra, a város, azaz Dubai arra fordította az olajból szárma bevételek javát, hogy a várost a világ egyik legkeresettebb turista célpontjává tegyék.

Dubai nemcsak azt kínálja, mint a más városokban való kirándulások. Dubai maga az Egyesült Arab Emírségek célállomása. A sivatagból kiemelkedő hihetetlen épületek és bevásárlóközpontok, hotelek, szórakoztató létesítmények elvarázsolják az odalátogatókat. Ebben a városban egyik különleges építészeti megoldással kialakított látnivaló éri a másikat. Az egyik ilyen látványosság és keresett hely az a mesterséges sziget, amely pálmalevél alakú. Egyik legjellegzetesebb és egyben a világ legmagasabb épülete a Burj Khalifa. A hihetetlen magasságú 828 méter magasságú épületből a sivatagra s az óceánra is rálátni. Ugyanúgy látványosság a Sheikh Zayed-út, amely a Dubaiba vezető nyolc sávos főútvonalat jelenti. A felhőkarcolókkal szegélyezett út is elkápráztatja a turistákat.

Dubai igazi álomváros, és számunkra merőben idegen, de mindenképp vonzó. Ez az a hely, ahol megszokott a fényűzés és számos olyan dolgot láthat az ember, amelyet máshol nem. Egyáltalán nem ritka látvány, hogy valaki pórázon sétáltassa saját cicáját. Csakhogy a cica ez esetben egy leopárd, vagy gepárd is lehet.

Nemcsak az épületek luxus kivitelezésűek, de még a rendőrök is autócsodákkal szolgálják a rendet. A leghihetetlenebb motor és autócsodákat ugyanúgy megcsodálhatjuk, mint az épületeket.

Dubaiban szinte nincs olyan álom, ami ne teljesülne be. Egyes hotelekben, akár akváriumszobában is álomra lehet hajtani a fejünket, de ha épp síelni támadna kedvünk a sivatagban, természetesen arra is van mód.

Ha el sem tudod képzelni, milyen lehet Dubaiban, segítünk vizualizálni:

(Forrás: marmalade.hu | kuoni.co.uk, telegraph.co.uk/képek | youtube.com/videó)