Jump to content

Gondolt egyet és építtetett egy új kerítést, nagyon egyedit

2017. 08. 10. 19:00

Ha van pénz, a lehetőségek tárháza is sokkal nagyobb lehetőségeket tartogat. Már csak igény, ízlés kell ahhoz, hogy igazán különleges és széppel rukkoljon el az ember. A gazdagsággal ugyanis nincs egyenesen arányba az ízlés.

Egy török üzletembernek azonban van ízlése, na és persze pénze is, ezért úgy döntött, hogy olyat építtet, ami még eddig senkinek nem jutott az eszébe. Az Égei-tenger partján találta meg álmai otthonát. Na persze ez egy luxusvilla volt. A kőkerítést azonban nem találta elég méltónak az épülethez. Ha pedig már új kerítést kénytelen felállítani villája köré, annak már megadta a módját. Minél közelebb akarta magához érezni a tengert, ezért egy olyan kerítést építtetett, amiben halak úszkálnak. Olyan jól sikerült, hogy majdcsak ezerre rúg az akváriumkerítésben élő tengeri élőlények száma.

A kerítés természetesen tengervízzel van feltöltve. Ahhoz, hogy a tengeri élőkények élete a lehető legtovább fenntartható legyen, forgatni szükséges a kerítésben lévő vizet. Az ötven méteres tengervizes élőhely/kerítés összeköttetésben van a tengerrel. A tenger és az akvárium közötti négyszáz méteres cső a föld alatt fut, amely biztosítja, hogy a halak és egyéb élőlények a lehető legjobban érezzék magukat fura lakhelyükön. Naponta több tucatszor cserélik a vizet, hogy az akváriumkerítés vize minél tisztább legyen. Természetesen ennek kivitelezése is hatalmas pénzkiadással jár. Na persze, akinek van, annak meg sem kottyan.

Cél persze az is, hogy minél szebb maradjon a kerítés, hiszen mára már turisztikai látványosság, amely vonzza a látogatókat. Csodájára járnak az emberek, és nem győzik fotózni a valóban különleges kerítést.

De nemcsak a turisták készítenek felvételeket, hanem a kerítés tulajdonosa is, ugyanis biztonsági kamerán keresztül figyelik, hogy senki nem érjen a kerítéshez. Messzebbről azonban szemügyre lehet venni a kerítést és a kerítésben lakókat is.

Az akvárium lakói a tengervilág élőlényei, így megtalálhatók a különleges kerítésben tengeri sügérek és keszegek, polipok, angolnák.

Az üzletember luxusvillája sem semmi, mégis a kerítés az, ami miatt akár több ezren is felkeresik a villát naponta. Megépíteni sem volt kis munka az üvegfalú kerítést, azonban a fenntartása még bonyolultabb. A villa gazdája egy álmát valósította meg, és egyáltalán nem bánja, hogy drága mulatság a kerítés lakóinak életterének tisztán tartása, ugyanis imádja látni azt, hogy ennyire sokan keresik fel azt a kerítést, amelyet megálmodott, megvalósított. Minden pénzt megér számára, hogy látja a csodálkozó látogatókat.

Kíváncsi vagy arra, hogyan kell elképzelni egy akváriumkerítést? Íme:

(Forrás: marmalade.hu | piximus.net, comunidademib.blogspot.hu/képek | youtube.com/vidó)