Jump to content

Hogyan kereshetsz 3 millió forintot havonta utazással?

2017. 04. 21. 15:05

Semmi különlegesre nem kell gondolni, csupán csak az év legjobb állásajánlatára, amit a Thirdhome, Tennessee székhelyű ég adott fel. Semmi szex, semmi escort, csupán a tesztutazás egy új dimenzója, ami egy rakat pénzt hoz a konyhára.

A Telegraph is beszámolt a „bolygó legjobb állásajánlataként” hirdetett munkáról, ami már-már gyanúsan jó feltételeket, és nagyon sok pénzt kínál, egy látszólag pofon egyszerű feladatért. A cég a hirdetésben olyan munkavállalót keres, aki három hónapon át körbeutazza a világot, luxusházakban száll meg, amiért havonta nyolcezer fontot, azaz közel három millió forintot kap.

A Thirdhome a luxus ingatlanok és utazók klubjaként vált ismertté, leginkább a „high-life” életstílust űzők körében. Így az ideális jelentkezőtől is azt várják el, hogy ezt az életstílust közvetítse munkája során, ugyanis a munkakör betöltőjének dolga, hogy a három hónap alatt utazzon, fotózzon, próbáljon ki 12 luxusingatlant, és mindenről online dokumentációt készítsen, facebook posztok, Insta-fotók és egyéb közösségi média megjelenések formájában. Gyakorlatilag, valami ilyesmit várnak el az embertől nap, mint nap. Nem tűnik nehéznek, igaz?

A felvétel kritériumai mégis szigorúak. A jelentkezőknek egy, egy perces videót kell elküldeniük, amiben megindokolják, hogy miért éppen ők lennének a legalkalmasabbak a feladatra. A cég azonban nem mindenáron, a lehető leggyorsabban akarja megtalálni álmai alkalmazottját. Alapfeltétel a social-media tökéletes ismerete, a kiváló íráskészség, a videós és képi kommunikáció. Csak olyanok jelentkezését várják, akik maguk is a „high-life” elhivatott követői, így eléggé leszűkül a kör, hacsak nem tudjuk tökéletesen megjátszani, hogy mennyire fancy az élet a lakótelepen. A bicskanyitogató diszkrimináció ellenére, jelentkezők ezrei ostromolták meg a céget.

A leendő világutazó vihet megával társat, ám annak költségeit ő maga fizeti, ja és kutyát tilos vinni. De valószínű nem is maradna rá ideje. A 2009-es „világ legjobb munkáját” elnyerő brit Ben Southall ugyanis azt mondta az ilyen típusú állásról, hogy „rettentően lefoglalja az embert. Sokkal nehezebb, mint amilyennek az emberek elképzelik, és sokszor nehezebb volt, mint ahogy én elképzeltem”- mondta a Telegraphnak. A férfi nyolc évvel ezelőtt az Ausztrália partján fekvő idilli üdülőhelyen, Queenslanden „dolgozott” hasonló kritériumok mellett, és 34 ezer másik versenytársát előzte meg pályázatával. Az idei év legszerencsésebbje, három hónapon át élhet luxuséletet, amiért összességében kilenc millió forint üti majd a markát.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: newsapi.com.au, adzuna.com.au)