Jump to content

Az őszi bőrönd tartalma

2016. 09. 07. 19:00

A nyaralások ideje már lejárt. Az iskola is elkezdődött, és ezzel együtt mintha törvényszerűen esősebb idők köszöntött ránk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a túrázásoknak, az utazásoknak is lejárt volna az ideje. Ősszel is szép a táj, de a bőrönd tartalma változik.

Egy hosszabb időre kivitelezett nyaralás során is gondolni kell a hűvösebb időre. Hiába van tikkasztó hőség, egy vihar, egy zivatar nyomot hagyhat a hőmérsékletben. Kétségtelen azonban, hogy a nyári időszakra tervezett nyaraláskor lényegesen másabb egy bőrönd tartalma, mint ősszel. A bőrönd nagysága és tartalma attól is függ, hogy mi a kiszemelt úti cél. Ősszel is el lehet jutni egzotikus tengerpartra, úgyhogy egy ilyen utazásra szánt bőröndtartalom megegyezik a nyárival. Ha belföldi túrázást tervezel, vagy szomszédos országaink hegyvidékét szeretnéd megcsodálni ősszel, akkor hűvösebb, esősebb, nyirkosabb időjáráshoz kell alkalmazkodni ruházatodnak is.

Bárhová és bármilyen időszakban utazol, érdemes odafigyelni a ruházkodáson kívül néhány dologra. Az ördög nem alszik és egy fejfájás még a kellemesre tervezett pihenést, utazást is meg tudja keseríteni. Legyenek nálad gyógyszerek, úgymint fájdalom- és lázcsillapító. Allergia elleni gyógyszer is legyen annál, aki valamilyen növényre, porra allergiás. Kisebb sérülések bármikor keletkezhetnek rajtunk, ezért fertőtlenítőszer és ragtapasz nem hiányozhat a készletből.

Nem árt, ha rendelkezel egy nini varrókészlettel. Nem biztos, hogy nadrágot vagy zoknit kell foltozni, de a tű egy tüske kiszedéséhez is alkalmas eszköz, a cérnával meg bármit meg lehet kötni.

Ha tengerparti nyaralásra indulsz ősszel, akkor a naptej, a fürdőruha kötelező tartozéka a bőröndnek. Az itthoni őszi időjárás ne verje ki a fejedből, hogy ahová mész, ott szikrázó napsütés vár téged.

A hegyvidéki kiránduláshoz, az őszi időjáráshoz hozzátartozik a hűvösebb és nyirkosabb időjárás, ezért elengedhetetlen elem a vízálló cipő, az esőkabát. A hűvös éjszakák és akár hűvös nappalokra fel kell készülni réteges ruházkodással.

Az őszi időjárás jóval kiszámíthatatlanabb, mint nyáron, ezért arra is fel kell készülni, hogy akár esős időt is kifoghatsz. Legyen nálad könyv vagy valami olyan eszköz, amely a szórakozásodat lehetővé teszi. A legtöbb szálláshelyen már ingyen használható wifi van, így egy telefon, tablet nagy szolgálatot tehet abban, hogy az esős időszakot ne bánkódva töltsd el.

(Forrás: edwinsetiawan.files.wordpress.com, womansday.com/képek)