Jump to content

Hosszú hétvége – már készülhetsz

2016. 03. 11. 19:00

Hosszú hétvégénk ígérkezik. Már ledolgoztunk egy szombatot azért, hogy most a hétvégét megtoldjuk még két nappal. Ünnepelhetünk, és jól is érezhetjük magunkat a négy nap alatt.

A legszínesebb és a legnagyobb választékokat felsorakoztató programlehetőségek a fővárosban, és a nagyvárosokban vannak, de a vidékiek is megtalálhatják azt a szabadidős tevékenységet, amely kicsit kiszakítja őket a hétköznapok zűrzavarából.

Szerencsére már az idő is kezd egyre tavasziasabb lenni. Nem csak az eső zúdul ránk, hanem a nap is megmutatja magát. Ilyenkor mindenkinek nagyobb kedve támad otthonából kimozdulni és a friss levegőn tartózkodni. Különösen nagy jelentősége van ennek azokban a családokban, ahol gyermekek is vannak. A téli hűvösebb, kevés napfénnyel és világossággal járó időszakot felváltja a nappalok megnyúlása. Nem kell pénzt sem abba fektetni, hogy a természetben lehessünk. Tegyünk csak egy kellemes sétát, kerékpározzunk, látogassunk meg parkokat, játszótereket.

Ha más élményre vágysz, szeretnél kultúrát belecsempészni az életedbe, akkor menj el koncertre, látogass meg múzeumokat, emlékhelyeket. Színházba sem jár az ember sűrűn, ezért itt az ideje. Tájékozódj arról, hogy a környéken milyen lehetőségek vannak és fogj karon valakit, akivel befogadó az ilyen programokra.

Egyre melegszik az idő, nyílik a természet, a vadasparkok, állatkertek mind a gyerekeknek, mind pedig a felnőtteknek kellemes kikapcsolódást biztosít. Érdemes a napokat jól beosztani és olyan kikapcsolódást találni, amely mindenki számára kedvező. Legyél együtt minél több időt a családoddal, de szakíts magadra is időt. Kedvezz magadnak is.

Egy közös mozizás is kikapcsolódást, kimozdulást ígér. Ha nagyon nem akartok pénzt költeni mozizásra, akkor saját otthonotokban is megnézhettek meséket, filmeket. Tegyétek különlegessé a mozizást. Lehet maratoni a filmnézés.

Sokan ilyenkor elutaznak és wellness hétvége keretén belül igyekeznek megszabadulni a feszültségektől. Ez igen költséges változata egy hosszú hétvége eltöltésének, de aki megteheti, miért ne?

Szokás, hogy a legkisebb lélekszámú faluban is tisztelegnek a március 15-i történtekre, emlékbeszédet mondanak, koszorúznak, verset szavalnak.

Kevesen tudják, hogy a nemzeti ünnepünkön, március 15-én a magyar múzeumokba ingyenes a belépés. Még a borsos belépőjű múzeumok is ingyenesek minden nemzeti ünnepünkön, így tehát március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án is. A település ünnepsége után irány a múzeum.

Ez a legalkalmasabb idő arra, hogy a távolabb élő rokonokat meglátogassunk. Nem csak a családi összetartozást erősíti meg, de kiváló alkalom egy kis utazáshoz. Útba lehet ejteni több nevezetességet, érdekességet.

Rajtunk áll, hogy mire fordítjuk szabadidőnket, de aki nagyon szorgalmas, belevetheti magát a tavaszi nagytakarításba.

(Forrás: glennmacaulay.com/kép)