Jump to content

Olaszország legőrültebb fesztiválja

2014. 10. 09. 11:20

Nemrég rendezték meg Olaszország legnagyobb ’kötélsétáló’ fesztiválját, ami borzongatóan izgalmas lehetett már csak a képeket elnézve is.

A Misurina-tó közelében lévő Monte Piana hegyek adtak otthont a kalandvágyó fesztiválozóknak, akik a sziklacsúcsok közé kifeszített köteleken egyensúlyozva sétafikáltak a tátongó mélység felett, vagy a fémhevederekre aggatott élénk narancssárga és kék függőágyakban pihentek, tériszonyukra szemmel láthatólag fittyet hányva. Ki gitárt pengetve, ki szappanbuborékot fújva, vagy egykedvűen cigarettázva múlatta az időt, éppen mintha csak otthon heverészen a kanapéján biztonságban és nem a szédítő magasban egy vászonkendőn.

Monte Pianaról azt mondják, a Dolomitok egyik legszebb része, amelyhez azonban tragikus történet is fűződik. Az első világháború idején ugyanis 15000 fiatal katona lelte halálát a drámai szépségű hegyek lábainál.

A fesztivál szervezői úgy találták, a Monte Piana éppen a legtökéletesebb hely a hevederek kifeszítéséhez és a kötéljáráshoz, és eképp a borús történelmi eseményre is a maguk módján tudnak visszaemlékezni.

-A háború során a mi korunkbeli fiatalok gyilkolták egymást halomra, gyűlölet és félelem árnyékolta be a napjaikat. Ez a fesztivál azonban boldogságban és békességben összehozza a fiatalokat a világ minden tájáról, hogy közösen hódolhassanak a magasság és a hegyek iránt érzett szenvedélyüknek.

A fesztivál során a 18 zsinegen függeszkedve több programban is kipróbálhatták magukat a résztvevők, volt filmvetítés, verseny és jóga is.

(Képek: Bored Panda)