Jump to content

Várandós légtornász: felelőtlen anya, vagy követendő példa?

2014. 08. 11. 15:18

Sokan kritizálják és felelőtlennek tartják, jópáran azonban inspirálónak gondolják azt a new yorki légtornásznőt, aki várandós állapota mellett sem hagyott fel a munkájával.

Fittyet hányva egyre gömbölyödő pocakjára még a nyolcadik hónapban is a levegőben végzi szédítő akrobatamutatványait. Hogy bebizonyítsa, nincs ebben semmi ördöngősség, még fotósorozatot is készíttetett, melyben az erősen viselős nő a tarpézon leng a magasban.

-Olyan képeket szerettem volna, amik nem a szokványos terhes képek. –nyilatkozta Michelle Arvin, a Warehouse cirkusz társtulajdonosa.

-Michelle egy igazi akrobata, mindig a levegőben van, így, bár tudom, ez őrültségnek hangzik, de kétség sem férhetett hozzá, hogy folytassa a munkáját még nyolc hónapos terhesen is. –meséli egy barátja lelkesen. Egyre növekvő pocakja miatt Arvinnak kissé át kellett alakítania a mutatványait, de például a fejjel lefelé lógásban egy csöppet sem akadályozta másállapota.

Nem Arvin az első nő, aki terhessége mellett sem hagyott fel a sportolással. Egy chicago-i anyuka gömbölyű pocakjával futotta le a maratont, egy Los Angeles-beli hölgyet pedig a harmadik trimeszter sem akadályozta a súlyemelésben. Bár sokan kritizálták, az idő mégis őket igazolta, azóta mindketten gyönyörű, egészséges babáknak adtak életet.

Bár a szakemberek sok szempontból üdvösnek tartják, ha a várandós kismama az állapota ellenére sem hagy fel a mozgással, az extrém sportolást természetesennem javasolják.

(Yahoo, kép: Rachael Shane Photography )