Jump to content

Barokk hétvége Győrben

2014. 08. 08. 12:04

Mindenki eljátszik a gondolattal, mi lett volna, ha a régi időkben él … Most bárki visszautazhat a barokk időkbe Győrben a hétvégén, ahol az események csúcspontja egy Barokk Esküvő lesz.

Egyedülálló programsorozat várja a Győrbe látogató turistákat és az ott lakókat, ahol a történelmi Belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak az eseményekhez és a jelmezesek színes kavalkádjának. A Barokk Varázsa immár hagyomány a nyugati városban, immár 21. alkalommal rendezik meg.

A háromnapos rendezvény mai programkínálatából kiemelkedik a barokk jelmezes felvonulás, majd a szerenád a menyasszonynak, amely egy mediterrán hangulatú ajándékkoncert a vőlegénytől, de lesz barokk diszkó is! A másnapi, szombati események közül hadd emeljük ki a toronyzenét, a Rémségek pincéjét, a barokk színházi előadásokat és örömzenéket, 20 órakor pedig végre a Barokk Esküvő, amelyre igazi szerelmespárok közül választották ki a legszerencsésebb vőlegényt és menyasszonyt.

Az idei pár Ádám Annamária és Véghelyi Tamás lesznek, akiket a Radó szigeti medenceszínpadon dr. Csörgits Lajos aljegyző ad össze a barokk pompa közepette. A pár jelenleg ugyan Rábatamásiban lakik, de mindketten Győrben dolgoznak, a menyasszony a kórházban, ő vőlegény az Audiban. Rengeteg élményük kötődik a városhoz, itt ismerték meg egymást, itt szerettek egymásba, ezért Győrt is nagyon szeretik, és évek óta tervezgették, hogy a Barokk Esküvőn kötik össze örökre az életüket. A ceremónia a XVII. századi magyar főúri esküvők korabeli leírása alapján zajlik majd. A násznagyok kézfogását követően a fiatalok térden állva, kézcsókkal köszönik meg szüleiknek a felnevelésüket, az igen kimondása után a nyoszolyólányok a menyasszony fejére helyezik az asszonyság jelképét, a fejdíszt. Vidám táncosok lepik el a színpadot, végül – újdonságként -, nem rizsszemek, hanem Swarowski kristályok hullanak az ifjú pár fejére, amely gazdagságot, szerencsét jelent számukra.

Vasárnap folytatódik a barokk életérzés rengeteg meglepetéssel és természetesen sok-sok korabeli, barokk zenével.

(fotó: justlikegwen.blogspot.com)