Jump to content

Ha rövid a karod, told meg egy rúddal

2014. 08. 07. 15:20

Bizonyára számos olvasónk találkozott már a selfie készítésének egy aprócska bökkenőjével: az emberi kar hosszúságának korlátai sajnálatos módon ellehetetlenítik a tökéletes, vagy legalábbis elfogadható önarckép megalkotását.

Szerencsére gyorsan megérkezett a tökéletes technikai megoldás e kínzó problémára a selfie rúd személyében.

A selfie rudat eredetileg az extrém sport kedvelői vezették be, akik így tudták lefotózni magukat magas sziklákról lelógva, vagy épp ejtőernyőzés közben. Az új trend azonban hamarosan meghódította a világ kevésbé kalandvágyó felét is, akik így professzionálisabban tudják lekapni magukat a hozzátartozó háttérrel együtt, miközben a haverokkal lógnak, vagy épp a medence partján süttetik csokibarnára a hasukat.

A selfie rúd segítségével így nemcsak a saját ábrázatuk, de az összes barát, nagybácsi és nagynéni is játszi könnyedséggel belefér a képbe. A selfie rudak szárnyaló népszerűségét jól példázza az egyik műszaki cikkeket forgalmazó áruház eladójának vallomása, állítása szerint az emberek úgy veszik a rudat, mint a cukrot, alig tudják pótolni a raktárról pillanatok alatt elfogyó segédeszközöket.

Lehet, hogy utazásaink során hamarosan a selfie rúd lesz az első, amit beteszünk a bőröndünkbe?

(Buzzfeed, kép: thenextweb.com)