Jump to content

Halak otthonává lett az elhagyott üzletközpont

2014. 07. 28. 15:30

Amilyen varázslatos, amikor nagy csinnadrattával megnyílik egy hatalmas, vadonat új bevásárlóközpont, olyan szívszorító és ijesztő is egyben, ha érdeklődés, vagy vásárlóerő híjján, de elhanyagolódik és bezár örökre.

A Bangkok Új Világ (New World) nevezetű elhagyatott üzletközpontja azonban minden képzeletet felülmúl, valószínűleg különleges látványvilágával és újdonsült lakóival egyedülálló az egész világon. Poszt-apokaliptikus megjelenése láttán az embernek végigfut a hátán a hideg.

 Az egykor tiszta sétálótereiről, nyüzsgő folyósóiról, emberekkel tömött mozgólépcsőjéről híres bevásárlóközpont ma már eladóknak, kereskedőknek nem, viszont többezer halnak ad otthont.

A bevásárlóközpont tragikus sorsa egy 1999-es tűzvésszel kezdődött, amiről az rebesgetik, hogy a konkurens cég aljas munkálkodásából történhetett. A tönkrement épületet szépen lassan birtokába vette a természet, elárasztotta a víz, hogy ma már koi halak ezrei úszkálhassanak benne szabadon.

Bár a ’városi akvárium’ egyszerre lenyűgöző, látványos és szürreális, látogatását a helyiek mégsem javasolják, sőt, rendőrök is járőröznek arrafelé rendszeresen, hogy távol tartsák a kíváncsiskodókat.

(The Verge, képek: 1.- praktikaespanol.com, 2.- theohuketnews.com, 3.- mikeestravels.com)