Jump to content

Gyilkos hotdogok

2014. 07. 14. 11:09

A Dél-Dakotában éves rendszerességgel megtartott hotdog-evő verseny idén sajnálatos tragédiával ért véget.

Az Egyesült Államokban körülbelül száz éve rendezik meg a függetlenség napján, azaz július 4-én a hotdog-evő versenyt, amely mostanra igazi nemzeti sporttá nőtte ki magát.

A Custer-beli 47 éves férfi, Walter Eagle Tail a kórházban hunyt el, miután sikertelenül próbálták megmenteni az életét. Halálát fulladás okozta, miután egy hotdog elakadt a torkában, amit az orvosok végül nem tudtak kiszabadítani.

-Minden pár másodperc alatt zajlott le. –nyilatkozta a helyi seriff.

A tragédia miatt a következő keddre szervezett pite-evő versenyt is eltörölték a szponzorok. A gyorsasági evőversenyek nagy népszerűségnek örvendenek Amerika-szerte.

A nyolcvanegyszeres bajnok, Joey ’Jaws’ Chestnut sem véletlenül kaphatta becenevét, a férfi ugyanis képes volt tíz perc alatt 61 hotdogot befalni a new yorki versenyen, amivel így is a 2013-as rekordja alatt teljesített, akkor ugyanis 69 hotdog csúszott le a torkán.

Az Evőverseny Ligának elnöke, George Shea elmondta, hogy a szervezők minden tőlük telhetőt elkövetnek, hogy elkerüljék az ehhez hasonló, sajnálatos baleseteket.

A gyorsevők módszerének titka a szakemberek szerint az, hogy képesek annyira ellazítani a gyomorfalukat, hogy nem érzik eltelítve magukat, így a gyomorkapacitásuk akár a duplájára is megnőhet. Hogy a verseny végeztével ki mit kezd a bendőjében felhalmozódott több liternyi táplálékkal, azt mindenki maga döntheti el.

(Spokesman, kép: thefrugagirl.com)