Jump to content

A legtitokzatosabb helyek a világon

2014. 07. 06. 19:17

Görögország, Spanyolország, Horvátország vagy éppen Tunézia népszerű nyaralóhely lehet, de valljuk be, egy kicsit elcsépelt is. Most azokat az úticélokat mutatjuk be, amelyeket inkább csak a kiváltságosok élvezhetnek.

1. Nemrut-hegy
A törökországi hegyvidéken található Nemrut-hegy az egyik legjelentősebb történelmi emlék, már csak az ott található szobrok mérete miatt is. Az óriási kőfejek az időszámításunk előtti első században épültek, és valószínűleg az akkoriban uralkodó királyok előtt akartak ily módon tisztelegni.

2. Víz alatti folyó
Mexikó Yucatan-félszigetén helyezkedik el ez az elképesztő látványt nyújtó táj. Ez a természeti jelenség akkor jön létre, amikor a sósvíz hidrogén-szulfáttal keveredik, ami által a keletkező víz nehezebb lesz, mint a normál állapotú. Ezzel a nehezebb víz a többitől elkülönül, és víz alatti folyóként azonosíthatjuk.
 

3. Baba Gurgur
Baba Gurgur Irak északi részén fekszik, és a világ legnagyobb olajmezőjeként volt számon tartva, egészen 1948-ig. Mivel az egyik legnagyobb olajmennyiséget rajti maga alatt, sokan Örök Tűzként is ismerik. Az „örök” lángok a föld alatt található természetes gázok állandó felszínre törésének köszönhetőek.

4. Retba-tó
Ez az igazán különleges, rózsaszínű tó Senegalban, Cap Bertben található. A nem mindennapi szín annak köszönhető, hogy a tóban túl sok, különleges fajtájú alga található. A tónak szintén magas a sótartalma, ami miatt szinte lebegni tudunk rajta.

5. Son Doong-barlang
A világ legnagyobb barlangja Vietnámban, a Phong Nha-Ke Bàng Nemzeti Parkban – vagy inkább alatt – helyezkedik el. A barlang otthont ad az egyik legnagyobb, víz alatti folyamnak is.

6. Marmol Katedrális
Ezt a Chilében található természeti csodát a mészkő eróziója okozta. A Márvány Katedrálisként is ismert szépség csónakkal közelíthető meg, mely által gyönyörű látvány tárul szemünk elé.

7. Szivárvány-hegy
A lélegzetelállító Szivárvány-hegyvonulat Kína Gansu nevű tartományában helyezkedik el. Az élénk színek az elmúlt 24 millió év alatt felhalmozódott ásványok és a homokkő tulajdonságainak köszönhetően alakultak ki.

 

(Fotók, forrás: americanlivewire.com)